23948sdkhjf

Ny manual skal hjælpe rederier med MLC-certificering

Rederiforeningen har netop præsenteret en manual, der skal hjælpe danske rederier og skibe med at dokumentere, at de overholder de nye minimumskrav for søfolks arbejdsvilkår.
På et medlemsmøde onsdag den 13. marts præsenterede Rederiforeningen en manual, der giver konkrete anvisninger på, hvordan danske rederier og skibe kan MLC-certificeres (Maritime Labour Convention). Manualen, der er udarbejdet i samarbejde med foreningens medlemmer, skal hjælpe medlemmerne med at dokumentere, at de lever op til den nye MLC-certificering, der træder i kraft den 20. august i år.
 
MLC fastlægger internationale minimumskrav for søfarendes arbejdsvilkår og sætter dermed en nedre grænse for at konkurrere på dårlige arbejds- og levevilkår om bord på skibe på alverdens have.
 
”Vi er tilfredse med hensigterne i konventionen, fordi det forhindrer konkurrence på dårlige vilkår om bord. Danske rederier lever allerede i dag op til konventionens krav. Efter det massive fremmøde, da vi præsenterede vores manual, er jeg også mere tryg, fordi vores medlemmer nu har en konkret ’køreplan’ og ikke risikerer at fare vild i de ganske omfattende bureaukratiske krav, der følger med at dokumentere, at man overholder denne konvention,” siger Pia E. Voss, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, i en pressemeddelelse.
 
Samtidig med, at konventionen træder i kraft, indføres der mulighed for at håndhæve disse minimumskrav i form af en certificering og havnestatskontrol.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078