23948sdkhjf

Viceborgmester: Situationen med Faaborg III er uholdbar

Færgen Faaborg III er stadig præget af store driftsproblemer, og det får nu viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune til at ønske en skærpet tone over for Søby Værft.
Siden sin indsættelse i juni sidste år, har færgen Faaborg III, der sejler mellem Faaborg, Avernakø og Lyø, været plaget af store forsinkelser og aflysninger. Færgen har været aflyst op mod 70 gange på de godt otte måneder, den har været i drift. Viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Bo Andersen (V), har derfor stillet en række spørgsmål til Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Jørgensen (S), på den lukkede del af kommunalbestyrelsesmødet, skriver Fyns Amts Avis.
 
”Vi har siden indsættelsen haft en periode med op til 70 aflysninger. Den situation er ikke holdbar. Erhvervslivet på øerne rammes hårdt, øboerne kan ikke passe deres arbejde på fastlandet, og elever kommer ikke i skole,” sagde Bo Andersen på mødet til sine politiske kollegaer.
 
 
Bo Andersen vil derfor vide, om kontrakten med Søby Værft, der leverede færgen, er udformet, så der kan kræves kompensation ved gentagne fejl.
 
Borgmester Hans Jørgensen svarer ikke på, hvorvidt der er mulighed for kompensation, men siger i stedet til Fyn Amts Avis.
 
”Der er masser af værdier på spil for de involverede og en del jura, så det skal undersøges ordentligt. Men jeg synes, at Bo Andersen skulle holde sig for god til det her.”
 
Det værste er usikkerheden
Hos Sammenslutningen af Danske Småøer er tålmodigheden med Faaborg III også ved at være brugt op.
 
”Det værste er usikkerheden. Og jeg synes ikke, at Fåborg-Midtfyn Kommune kan være bekendt at sende den usikkerhed videre til de erhvervsdrivende på småøerne,” siger Dorthe Winter, der er formand for Sammenslutningen af Dansk Småøer til TV2Fyn.
 
Urimelig kritik
Direktør for Søby Værft Roar Falkenberg mener, at Bo Andersens tone er for hård.
 
”Vi har reageret prompte hver gang, kommunen har henvendt sig om fejl, når vi har været ansvarlige. Jeg mener ikke, det er rimeligt at give værftet hele skylden,” siger Roar Falkenberg til Fyns Amts Avis.
 
Han fortæller, at værftet frarådede Kommunen at installere det kølesystem, som blev valgt på Faaborg III. 
 
”Hvis du kigger på problemerne, så er det ofte kølesystemet, der bliver nævnt. Den type, der er valgt, stopper let til, især når den sejler i et farvand som det mellem Faaborg og de to ører,” siger Roar Falkenberg.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469