23948sdkhjf

Havneudvidelse i Frederikshavns Havn for 500 millioner

En ny havneudvidelse til 500 millioner kroner i Frederikshavn Havn skal indfri virksomhedernes kapacitetsbehov og åbne op for nye forretningsmuligheder.
Rådgivningsfirmaet COWI er nu klar til at præsentere planen Frederikshavn Havns udvidelsen til 500 millioner kroner. Planen bliver præsenteret på et møde for interesserede den 21. marts og skal både indfri de øgede kapacitetsbehov hos havnens virksomheder og åbne for nye forretningsmuligheder. 
 
”Udvidelsen sker på baggrund af et ønske fra havnens kunder og interview med 12 af de største maritime servicevirksomheder på havnen. Udvidelsen er vurderet til at give en meromsætning på én milliard kroner og op imod 1.000 nye direkte og indirekte arbejdspladser. I dag beskæftiger den maritime sektor i kommunen omkring 7.000 medarbejdere og står for cirka 40 procent af skatteindtægterne, så det er helt afgørende, at vi understøtter udviklingen på det maritime område,” siger Preben Reinholt, projektdirektør Frederikshavn Havn, i en pressemeddelelse.
 
Havneudvidelsen er planlagt til at begynde i 2014, og udvidelsen skal gøre det muligt at tage større skibe ind. De maritime virksomheder på havnen oplever nemlig vækst, og det betyder, at havnen anløbes af større og større skibe, som kræver mere vanddybde og manøvreplads. I Nordsø-området er der et stigende marked for servicering og ophug af offshoreinstallationer, som havneudvidelsen vil gøre det muligt at tage ind. 
 
En fremskrivning af godsmængder for Frederikshavn Havn viser en stigende aktivitet inden for især genvinding og biobrændsel, som den nye havneudvidelse og ekstra baglandsarealer vil understøtte. 
 
Første etape i fokus
Udvidelsen af Frederikshavn Havn er planlagt i tre etaper. Planen beskriver den fuldt udbyggede havn, men har fokus på etape 1, der vil koste omkring 500 millioner kroner og forventes færdig i 2016. Med 1. etape etableres der nye ydermoler, sejlrenden udvides til 12 meters vanddybde og en bredde på 150 meter, svaje/bremsebassin udvides til 12 meters vanddybde samt 1.000 meter ny kaj med cirka 300.000 m2 bagland. Det fremtidige havnebassin uddybes til 11 meter.
 
Læs også:
Første skridt er taget mod større havn i Frederikshavn
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078