23948sdkhjf

Søfartsstyrelsen klar med ny resultatkontrakt

Fire kerneopgaver og 33 resultatkrav frem mod 2016 formuleret
Med nedlæggelsen af Farvandsvæsenet har Søfartsstyrelsen også måttet revidere sin resultatkontrakt, idet styrelsen har fået flere ansvarsområder underlagt sig - mens en del uddannelsesansvar er overgået til undervisningsministeriet.
 
De fire kerneopgaver, man nu beskæftiger sig med er:
 
Sikre skibe, sundhed og miljø
Sikre farvande, afmærkning og navigation
Sociale forhold, søfarende og fiskere
Rammebetingelser, konkurrence og vækst
 
Som underliggende resultatkrav har Søfartsstyrelsen så formuleret mere spefifikt hvilke områder, man vil sætte ind på - eller fortsætte virket omkring.
 
Under første kerneopgave fokuseres meget på miljø og teknisk udvikling, ligesom der er meget fokus på at fastholde danske skibsfarts høje standard og sejladssikkerheden i både hjemlige og nordatlantiske farvande. Bl.a. kan nævnes, at man stiler mod at gennemføre mindst 15 kontrolsyn på krydstogtskibe, der gæster grønlandsk farvand.
 
Under anden kerneopgave er der fokus på videreudvikling af AIS-netværket (herunder med satellit-AIS) og arbejdet med e-navigation og LRIT. Også under denne kerneopgave er der særligt fokus på sikkerheden til søs i Arktisk.
 
Under tredje kerneopgave er der bl.a. fokus på gennemførelsen af ILO's konvention om søfarendes arbejdsforhold (MLC), forebyggelse af pirateri og en øget digitalisering af Søfartsstyrelsens sagsbehandling - til gavn for brugerne blandt søfarende og fiskere.
 
Under fjerde kerneopgave bemærkes ikke mindst resultatkravet om omdannelsen af det statslige lodsvæsen til selvstændig offentlig virksomhed (DanPilot). Videre er der fokus på den nye konvention om international transport af gods, modernisering af skibsregistreringsreglerne og ikke mindst understøttelsen af regeringens nye vækstplan for Det Blå Danmark. Endelig kan nævnes, at der med henblik på at fastholde samme Blå Danmarks status somgrøn maritim nation skal afholdes en international højniveaukonference om grøn maritim omstilling og grøn know-how.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063