23948sdkhjf

Vilhelmsen: En udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft

”Vi må ikke bremse mulighederne for vækst på grund af mangel på de rette folk,” sagde Erhvervs- og Vækstministeren.
En af udfordringer med at skabe vækst inden for den maritime industri afhænger i høj grad af at kunne levere kvalificeret arbejdskraft.

Det sagde Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen på mandagens Fokusmøde i Siloen i Frederikshavn, hvor der var mødt over 80 personer op fra den danske maritime industri og organisationer.

”En af udfordringerne er at finde kvalificeret arbejdskraft. Der er vækstmuligheder både for olie, gas og vind. Der er grobund for maritime serviceydelser, hotelskibe. Regeringen har derfor nedsat en arbejdsgruppe med deltagere fra bl. a. landets uddannelsesinstitutioner. De skal komme med konkrete forslag inden sommer. Vi må ikke bremse mulighederne for vækst på grund af mangel på de rette folk,” sagde Anette Vilhelmsen.

”Det Blå Danmark står allerede stærkt, men potentialet er meget større. Målet er mere vækst og flere job i de maritime erhverv. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet til at omsætte potentialet til vækst og arbejdspladser,” sagde ministeren.

”Jeg vil gøre mig umage med rammerne for maritim vækst, hvis I skaffer arbejdspladser,” sagde hun.

”Det Blå Danmark er en af vores styrkepositioner i landet. Det kan og skal være med til at skabe job,” sagde hun og nævnte foruden offshore to andre områder med vækstpotentiale.

”Regeringen vil arbejde med at gøre Danmark til Europas maritime centrum. Forudsætningerne til stede, men kræver, at vi bliver bedre til at markedsføre os selv. 
Man kan gøre det rigtige, men hvis ingen ved det, hjælper det ikke meget. Regeringen vil derfor markedsføre den maritime klynge i Europa,” sagde hun.
 
Grøn skibsfart. Her skal drøftes udfordringer ved grøn maritim omstilling. 
Ministeren så også muligheder mod nord. 
 
”Isen smelter, nye sejruter opstår,” sagde hun. ”Men det kræver særlige forholdsregler. Klimaet i i sig selv en udfordring. Det kræver specialskibe og dygtige søfolk. Danmark kan levere begge dele.
I den forbindelse vil regeringen indføre en række initiativer. Bl.a. et regelsæt, der skal sikre, at skibene er bygget til at sejle i isfyldte farevande. Forventet færdigt 2014.
”De nye muligheder i Arktis skaber muligheder både til lands og i luften for væksten,” sagde ministeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111