23948sdkhjf

Vindmøllerekord suste over landet

El-produktionen fra danske vindmøller slog mandag ny rekord
Hele 82 procent af el-energiforbruget i Danmark kunne mandag morgen noteres at komme fra vindmølleenergi. Det svarer til et samlet forbrug - fra både havmøller og landmøller - på 4.860 MW og det er ifølge Energinet.dk ca. 200 MW mere, end da rekorden sidst blev sat. Hvilket i øvrigt skete så sent som i januar.
 
Energinet.dk forudser videre, at det langt fra er sidste gang, der bliver sat rekord. Det siger næsten sig selv, idet antallet af vindmøller stiger støt med Havparken ud for Anholt som den mest "givende" i nærmere fremtid. Men andre havmølleparker og flere landmøller kommer også til, og Energinet.dk regner med, at Danmark i 2010 vil have fordoblet udbyttet af den energi, der kommer fra vindmøller.
 
Det er ikke kun energi, der kommer danske forbrugere til gode, men også energi, der kan omsættes i gevinst på valutaindtjeningen, idet Danmark, takket være et udbredt net af højspæningsledninger og søkabler til nabolandene, kan eksportere overskudsenergi, når vinder vender rigtigt - som den altså gjorde mandag. 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078