23948sdkhjf

DVB-bankchef advarer om katastrofalt år for KG-selskaber

DVB-banken shippingchef tror mindst 10 procent af selskaberne vil bukke under i år
Det er ikke rart at være KG-investor i disse dage - heller. Og det bliver sandsynligvis værre endnu, advarer tyske DVB's shippingchef, nordmanden Dagfinn Lunde, nu om. Han forudser, at mindst 10 procent af KG-selskaberne vil gå under alene i 2013.
 
Et KG-selskab repræsenterer traditionelt et skib. Og med ca. 2.000 KG-skibe i fart, betyder Dagfinn Lundes advarsler altså, at ca. 200 skibe er i farezonen. Ud over de 150 KG-skibe, der allerede er sendt til økonomisk tælling.
 
DVB selv har ca. 1.600 skibe i sin portefølje, men ikke alle er KG-skibe. De repræsenterer en investeringsportefølje på ca. 15 mia. USD, hvilket gør DVB til en af verdens suverænt største shippingbanker.
 
 Dagfinn Lunde retter i øvrigt kritikken mod de KG-finansieringsselskaber, der opretter de enkelte KG-selskaber og tjenere penge på at administere dem. Han pointerer bl.a., at man gik alt for aggressivt og rosenrødt til værks omkring oprettelsen og udkomme-forudsigelser i nye selskaber, da opturen stod på.
 
Altsammen for at finansieringsselskaberne kunne skumme en fløde, der nu er blevet meget sur for de primært private investorer, der kommer til at betale for de store fejlinvesteringer, når regningerne gøres op.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079