Forgældede Hurtigruten får ny ejerstruktur
Det norske krydstogtrederi, Hurtigruten, er blevet solgt til en ny investorgruppe med store planer for selskabets fremtid.
Den nye ejerskabsstruktur kommer til bestå af investorer, som allerede har besiddet store ejerandele i rederiet, men hvoraf en række kapitalfonde med den nye kapitalindsprøjtning konsoliderer deres magt over selskabet.
Det nye ejerskab vil blive forankret i selskabet Hurtigruten Newco Group.
Det skriver Teknisk Ukeblad.
Investorgruppen inkluderer kapitalfonde som Arini Capital Management, Albacore Capital og Barings.
Avisen skriver, at de nye ejeres vil skyde mere end 360 millioner euro, svarende til cirka 4,2 milliarder norske kroner (ca. 2,7 mia. danske kroner) ind i rederiet.
Hurtigruten har en gæld på mere end 16 mia. danske kr. efter afslutningen på et ambitiøst nybygningsprogram. Rederiet råder i dag over 10 krydstogtskibe.
Transaktionen vil betyde, at Hurtigruten kan reducere sin samlede gæld med mere end 1 mia. euro.
Ifølge de nye hovedinvestorer skal investeringen ses i et både økonomisk og strategisk perspektiv, og sigter efter at sikre Hurtigrutens fortsatte udvikling og tilpasning til fremtidens krav.
Med den nye kapital kan selskabet fokusere på langsigtede mål, herunder en stærkere satsning på bæredygtighed og forbedrede kundeoplevelser, hedder det i en pressemeddelelse.
Administrerende direktør Hedda Felin udtaler, at denne løsning vil give dem mulighed for at fortsætte arbejdet med at opnå disse mål.
Planerne inkluderer opgraderinger af flåden med mere miljøvenlige skibe og teknologier, der reducerer CO2-udledningen. Dette er i tråd med den globale tendens mod ansvarlig turisme, hvor rejseselskaber forventes at tage hensyn til deres miljøpåvirkning.
Den nye ejergruppe ser også potentiale i at udvide Hurtigrutens tilbud, både hvad angår destinationer og oplevelser ombord.