23948sdkhjf

Skal betale 700 millioner efter brokollaps i Baltimore

To singaporeanske selskaber har indgået et forlig på 102 mio. dollar, godt 700 mio. kr., med de amerikanske myndigheder efter kollapset af Francis Scott Key-broen i Baltimore.

Der er tale om Grace Ocean Private og Synergy Marine Private, som er henholdsvis ejer og operatør af skibet. Forliget dækker oprydningsomkostninger efter ulykken, hvor containerskibet DALI mistede strømmen og ramte broen.

Det skriver gCaptain.

- Vi er tilfredse med, at der er opnået en aftale, som sikrer, at de ansvarlige parter betaler for de skader, de har forårsaget, udtaler vicejustitsminister Brian M. Boynton.

Efterforskningen af ulykken afdækkede flere faktorer, der førte frem til hændelsen. Blandt andet blev det konstateret, at skibet ikke havde gennemgået de nødvendige vedligeholdelsesprocedurer, og at besætningen ikke var tilstrækkeligt trænet i at håndtere nødsituationer. Dette førte, ifølge myndighederne, til en række fejl, som kunne have været undgået, hvis de rette sikkerhedsforanstaltninger havde været på plads.

Ulykken fandt sted i marts 2024, da containerskibet 'Dali' mistede kontrollen og kolliderede med Francis Scott Key-broen i Baltimore. Broen, som er en vigtig trafikåre i området, kollapsede, og seks mennesker mistede livet.

De singaporeanske rederier har udtalt, at de vil samarbejde fuldt ud med de amerikanske myndigheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064