23948sdkhjf

Mærsk opgiver at forhindre rivals indtog i Aarhus

Mærsk vil stadig føre sagen, men dropper det oprindelige formål

Det er nu sikkert og vist. Verdens største containerrederi MSC kommer til at oprette en containerterminal i Aarhus fra 2027.

Mærsks containeroperatør APM Terminals, som har forsøgt at forhindre en aftale mellem havnen og dets konkurrent, MSC, vil nemlig ikke længere have Retten i Aarhus til at nedlægge et forbud. Det har rederiet meddelt retten, oplyser APM Terminals til Finans.

Mærsk anlagde sagen, inden aftalen blev indgået. Men efter, at Aarhus Havn i september annoncerede underskriften fra det italiensk-schweiziske rederi, giver forbuddet ikke længere mening at forfølge.

- Det er lidt svært at nedlægge et påbud mod noget, der allerede er sket. Det giver sig selv, siger Mikael Gutman, adm. direktør i APM Terminals Nordic, til Finans.

APM Terminals vil dog stadig føre sagen, nu alene med sigtet, at man ønsker at få belyst processen, der har ledt op til Aarhus Havns aftale med MSC.

APMT føler sig, som Søfart tidligere har beskrevet, snigløbet af havnens beslutning. Og selskabet mener, at havnen har kørt en proces i strid med forvaltningsmæssige principper og et forståelsespapir, som APMT og Aarhus Havn skrev under på i 2020.

Beskyldninger, som havnen helt har afvist. 

Læs mere om sagen:

Mærsk angriber kuldsejlet havneudvidelse: Vi så intet behov for den

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096