23948sdkhjf

Efter 18 dødsfald: Alle fartøjer skal undersøges

En stigning i alvorlige hændelser på fiskerifartøjer fører nu til ekstra tilsyn i Sydafrika

Alle kommercielle fiskerifartøjer skal undersøges straks! 

Sådan lyder meldingen fra den sydafrikanske transportminister efter endnu et skib søndag kom i problemer. 

Denne gang var der tale om det 62-årige 'Armana', der brød i brand cirka 60 nautiske mil fra Gansbaai med 20 personer ombord. Alle 20 besætningsmedlemmer er sluppet uskadte fra branden og den efterfølgende tid, hvor medlemmerne forlod det brændende 'Armana' og blev samlet op af fiskeskibet 'Ludwani', der befandt sig i området. 

41 meter lange 'Armana' driver nu rundt og brænder fortsat, mens det bliver observeret af et skib fra samme selskab. De sydafrikanske myndigheder for maritim sikkerhed, SAMSA, har bedt ejeren om at sikre en lods-tjeneste, der kan følge skibet til et sikkert sted. 

18 døde i år 

Det er femte gang på ganske få måneder, at skibe brugt til fiskeri kommer i alvorlige problemer i sydafrikansk farvand. Det er en stigning, lyder det fra transportminister Barbara Creecy: 

- Jeg må udtrykke min bekymring over det stigende antal hændelser, der involverer fiskefartøjer i vores farvande. Alene i år har vi været vidne til ikke mindre end fem alvorlige hændelser, som på tragisk vis har kostet 18 mennesker livet. Sådanne hændelser er dybt bekymrende, og det er klart, at vi må tage øjeblikkelig handling for at forbedre sikkerheden for vores fiskerflåde, sagde hun. 

Ministeren beder nu den sydafrikanske myndighed for maritim sikkerhed om konkret handling. 

- Som følge heraf har jeg bedt SAMSA om at gennemføre sikkerhedsinspektioner på alle fiskerfartøjer, der opererer i sydafrikansk farvand, og som er registreret i vores register, og fremlægge en rapport så hurtigt som muligt, siger Barbara Creecy. 

Desuden har SAMSA fået besked på at udvikle en plan for forbedring af fiskerfartøjers sikkerhed, som skal forhindre fremtidige hændelser og sikre, at fartøjer, der sejler i vores farvande, lever op til de højeste sikkerhedsstandarder. 

- Søfarendes sikkerhed er en national prioritet, lyder det afsluttende fra transportminister Barbara Creecy. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079