23948sdkhjf

Åbner personalesag mod medarbejder på hemmelig lydfil

Frederikshavn Kommune åbner nu en personalesag mod en medarbejder, der i en hemmelig lydfil er blevet afsløret i at rådgive om at unddrage oplysninger i en aktindsigt om havnen

Frederikshavn Kommune åbner en personalesag mod den medarbejder, som i en hemmelig lydfil bliver  afsløret i at unddrage oplysninger i aktindsigtssager.

Det bekræfter kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune, Thomas Eriksen over for RADIO IIII.

Han ønsker ikke at uddybe nærmere, da det er ”personalemæssige forhold,” og han ønsker heller ikke at stille op til interview. 

Det er TV 2 Nord, som har bragt den hemmelige lydfil. På optagelsen kan man høre en medarbejder sige:

”Jeg vil blive meget glad, hvis I nøjagtig gør, som jeg har gjort, fordi så sker der ingenting, så kommer der ikke noget nyt frem eller noget”. 

Lydoptagelserne er ifølge TV 2 Nord fra et møde på Frederikshavn Havn 18. december 2023, hvor medarbejderen også åbent fortæller, at hun har udeladt oplysninger i et svar på en aktindsigtsanmodning fra TV2 Nord. Sagen drejer sig om Frederikshavns Havn, der er blevet så økonomisk presset, at man har overdraget driften til kommunen, og kommunen og dens skatteydere har dermed overtaget en gæld på 1,7 milliarder kroner.

Thomas Pallesen, der er ekspert i offentlighedsloven på Danmarks- Medie og Journalisthøjskole kritiserer medarbejderen over for TV 2 Nord og kalder det ”magtfordrejning.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079