23948sdkhjf

Mærsk-støttet redningskrans til hvaler med ny rekord

Hyppige påsejlinger af hvaler skal være fortid, mener både californisk initiativ og Danske Rederier

Flere hvaler skal svømme uhindret rundt, og færre rederier skal stå med beskadigede fartøjer. Noget tyder på, vi nærmer os ambitionerne. 

Protecting Blue Whales and Blue Skies, der blandt andre har Mærsk og Hapaq-Lloyd som partnere, har nu flere rederier ombord end nogenside før. Der står nemlig hele 37 rederier på listen. 

Det skriver initiativet i en pressemeddelelse

Inititativet arbejder med et erklæret mål om at beskytte hvaler ved at reducere skibes fart til maksimalt 10 knob på udvalgte strækninger med store bestandele af hvaler. 

To gange om året, i september og ved sæsonafslutningen i december, evalueres data fra de tilmeldte rederier baseret på den procentdel af distancen, som deres skibe tilbagelægger gennem de frivillige fartbegrænsningszoner. Zonerne befinder sig hovedsageligt omkring Californien. 

I den nyligt offentliggjorte rapport står det klart, at skibe fra de tilmeldte rederier har sejlet over 220.000 nautiske mil i de frivillige fartbegrænsningszoner, og at 82 pct. af distancen i zonerne er sejlet med 10 knob – eller endnu langsommere. 

Rederierne har et ansvar

Også i Danmark er hvalerne en del af den offentlige maritime debat, hvor brancheorganisationen Danske Rederier har vedtaget en politik, der skal mindske risikoen påsejlingen af hvaler.

I den nye politik på området fremhæves behovet for at være opmærksom på og følge alle de eksisterende retningslinjer og anbefalinger, bl.a. i regi af IMO, og at opsøge den relevante information om hvalers færden, som løbende offentliggøres af bl.a. World Shipping Council, og tage højde for dette, når skibets rejse planlægges.

- Som et erhverv, der lever af havet, skal vi agere miljømæssigt forsvarligt og være med til at beskytte den marine biodiversitet og højne opmærksomheden om vigtigheden heraf, sagde Nina Porst, direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078