23948sdkhjf

MSC-skibe viger for orkanen Milton

Kategori tre-orkanen Milton har gjort sin entré på Floridas vestkyst – og i MSC Cruises kalender

Orkanen Milton ved Den mexicanske Golf har fået MSC Cruises til at udskyde, omlægge og forkorte planlagte feriesejladser.

Det skriver Cruise Industry News

Der er blandt andet tale om 'MSC Seashore', der efter planen skulle afgå fra Port Canaveral i Florida torsdag den 10. oktober for at sejle til den kunstige cruise-ø Ocean Cay i Bahamas. Krydstogtet skulle vare fire dage, inden 'MSC Seashore' efter planen vender tilbage til Port Canaveral den 13. oktober. 

MSC Cruises regner dog ikke med, at det 312 meter lange krydstogtskib kommer nogle vegne i torsdag, for havnen, det skal sejle fra, er lukket. 

Anden orkan på to uger

Orkanen Milton, der af amerikanske myndigheder beskrives som "ekstremt farlig", er natten til torsdag gået i land på delstaten Floridas vestkyst som en kategori tre-orkan.

Orkanen gik i land med en vindstyrke på op til 193 kilometer i timen og forventes at skabe stormflod og omfattende oversvømmelser.

Det er blot få uger siden, at orkanen Helene ramte det samme område i USA. Mindst 230 mennesker er meldt omkommet efter Helenes ødelæggelser.

Forkortet paradis-besøg 

'SCM Seashore', der er bygget i 2021 og sejler under maltesisk flag, afgår hvis muligt fredag – altså én dag senere end planlagt. De håbefulde krydstogtgæster kan dog ikke se frem til en forlængelse i den anden ende. 

- Såfremt Port Canaveral får grønt lys fra U.S. Coast Guard til at genåbne havnen på et rimeligt tidspunkt, vil vi fortsætte med et forkortet to-nætters krydstogt, udtaler MSC.

Dog er det stadig planen, at skibet sejler til MSC-øen i Bahamas.

Skib omlægger sin rute

Et andet af MSC's krydstogtskibe, 'MSC Magnifica', har også været offer for stormen Milton og har måtte ændre sine planer. 

Ligesom 'Seashore', skulle 'Magnifica' efter planen sejle til Bahamas, men for at undgå Miltons ødelæggelser, lagde skibet sin rute om til Puerto Plata i den Dominicanske Republik. 

MSC forventer ikke ændringer i skibets planlagte hjemkomst til Miami, som den efter planen skal lægge til fredag den 11. oktober. Der vil umiddelbart ikke være ændringer i ferieskibets kommende sejladser. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094