23948sdkhjf

Krydstogtgigant erklæres skyldig i grønvask

Hollandsk klage over vildledende miljøpåstande fra MSC Cruises har ført til kritisk afgørelse fra reklameetisk udvalg

MSC Cruises gør sig skyldig i veritabel greenwashing, når rederiet påstår, at man allerede er godt på vej mod målet om netto-nul CO2-udledning i 2050. 

Sådan lyder 'dommen' fra et reklameetisk udvalg i Holland, der har til opgave at efterprøve markedsføring fra private virksomheder. 

MSC lever således ikke op til udvalgets etiske kodeks, lyder det. 

Der menes at være tale om en af de første myndighedsafgørelser mod klimamarkedsføring fra et krydstogtselskab.  

Det skriver Reuters.

Det privatejede schweizisk-italienske rederi, der er blandt verdens største krydstogtoperatører, udtaler i en reaktion, at rederiet byder nogle dele af afgørelsen velkommen, og allerede havde implementeret de fleste af de anbefalede ændringer. 

Miljøgrupper anført af Fossil Free Netherlands, som indbragte klagen, siger, at slogans og reklamer brugt af firmaet som SavetheSea og krydstogt mod en ansvarlig fremtid hjælper turister med at retfærdiggøre brugen af en service, der drives af fossile brændstoffer og bidrager til global opvarmning.

MSC udtaler, at man fortsat henholder sig til sin miljø- og klimastrategi, der blandt andet indebærer brugen af fossilt LNG som et overgangsbrændstof indtil P2X-brændstoffer er tilgængelige på markedet. 

Gigant sejlede CO2-neutralt fra St. Nazaire til København

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.458