23948sdkhjf

Pilleglas skyller op på flere hundrede kilometers kyst

De sydafrikanske myndigheder beder offentligheden om ikke at indtage containergods, der skyller i land, da det kan udgøre "en seriøs sundhedsrisiko"

Tusindvis af pilleglas med lægemidler som ibuprofen og acetaminophen skyller op på flere hundrede kilometer af Sydafrikas kyster. 

Årsagen skal findes i det dårlige vejr, der har skabt alskens problemer for områdets maritime trafik på det seneste. Mindst tre skibe har tabt containere i de sidste seks uger. 

Det skriver den sydafrikanske myndighed for maritim sikkerhed, The South African Maritime Safety Authority (SAMSA), på sin hjemmeside.

Et af de skibe, der er blevet ramt af det voldsomme vejr omkring Sydafrikas kyster, er 'CMA CGM Belem', der i august måned tabte hele 99 containere. Et andet skib har tabt 44 containere.

De sydafrikanske myndigheder arbejder på at identificere, hvor de mange pilleglas kommer fra.

Seriøs sundhedsrisiko 

Udover containere, der kan flyde rundt i vandskorpen, holder myndighederne særligt øje med pilleglas, der kontinuerligt skyller i land. 

- Offentligheden bedes ikke indtage disse under nogen omstændigheder, da de kan udgøre en seriøs sundhedsrisiko, lyder det fra SAMSA. 

På billeder offentliggjort af SAMSA kan man – foruden pilleglas – se krydderiblandinger, småkager og earl grey-te. 

Myndighederne arbejder sammen med to oprydningsselskaber; Extreme Projects og SpillTech. Der er blevet oprettet steder, man kan aflevere fundet gods. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094