23948sdkhjf

Olie fra sunket tankskib forurener Manilabugten

Den filippinske kystvagt advarer om en truende miljøkatastrofe fra olietanker, der sank tidligere på ugen, med 1,4 millioner liter olie

Olie strømmer ud i havet fra olietankeren 'MT Terra Nova', der torsdag sank i Manilabugten i dårligt vejr.

Efter ulykken, som kostede et besætningsmedlem livet, er tankeren begyndt at lække olie for tankeren i et område på over 12-14 kilometer, oplyser den filippinske kystvagt.

Myndighederne mente tidligere, at det var brændstof fra en båd, men dykkere, der har inspiceret olietankerens skrog, har fundet en "minimal" lækage fra olietankerens ventiler.

Det er ikke alarmerende endnu, lyder det fra kystvagtens talsperson, Armando Balilo.

Men skibet har 1,4 millioner liter industriolie i tanken, og hvis det hele lækker ud i havet, vil det ifølge kystvagten være det største olieudslip i Filippinernes historie. 

Myndighederne har lørdag forbudt fiskeri i Manilabugten og håber søndag at kunne begynde at suge olie op fra olietankeren, der ligger på 34 meters dybde.

Filippinerne har tidligere forhindret store olieudslip i at sprede sig. Det tog myndighederne måneder at rydde op efter et tankskib, der gik ned med 800.000 liter olie ud for øen Mindoro sidste år og forurenede vigtige fiske- og turistområder.

Et andet tankskib sank ud for den centrale ø Guimaras i 2006, hvorved et fredet havområde, lokale fiskebanker og kyststrækninger blev forurenet af olie.

/ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453