23948sdkhjf

Udsigt til passagerrekord for Samsøfærgen

Hurtigfærgen 'Lilleøre' sejler flere passagerer mellem Aarhus og Samsø og har kurs mod den bedste højsæson nogensinde 

Flere århusianere og turister sejler med færgen mellem Aarhus og Samsø, og årets højsæson kan blive den bedste hidtil for hurtigfærgen 'Lilleøre'. 

Det skriver Aarhus Stiftstidende. 

I juni 2024 havde Lilleøre 8.911 passagerer, hvilket er 10 pct. over passagertallet i 2022 og knap 4 pct. over niveauet sidste år. 

Også juli ser lovende ud med knap 1000 flere passagerer i uge 28 og 29 end sidste år, fortæller konstitueret færgedirektør i Samsø Rederi, Brian Henningsen, til avisen. 

Men fremgangen for 'Lilleøre' er ikke kun isoleret til højsæsonen. I første halvår har færgen transporteret 30.392 passagerer. Det er både er mere end samme periode sidste år, hvor 'Lilleøre' var ramt af motorproblemer og i perioden i 2022. 

Langt op til prognosen

Der er fortsat langt op til de passagertal, som en markedsanalyse fra 2018 skabte forventning om på ruten, og Samsø Rederi arbejder på at øge passagertallene yderligere. 

Ejeren af færgen og Samsø Rederi er Samsø Kommune. Her udtrykte formand for kommunens færgeudvalg, borgmester Marcel Meijer (S), i januar bekymring over et stort underskud på 11,7 mio. kr. for 2023 i rederiet på grund af aflysninger og reparationer på 'Lilleøre'. 

Marcel Meijer glæder sig over årets passagerfremgang og forventer ikke, at færgen skal give 'overskud', men siger, at de flere passagerer gør, at færgen kan drives med et mindre, kommunalt tilskud.

Samsø er forbundet med Østjylland og Vestsjælland via to færgeruter. Udover kommunens færgerute mellem Sælvig og Aarhus, opererer Molslinjen øens færgerute til Sjælland fra Hou til Kalundborg.  

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062