23948sdkhjf

Dansk storrederi i nyt opkøb - overtager norsk bulkspecialist

Norden køber det norske bulkrederi Norlat Shipping som led i rederikæmpens satsning på projektlaster og pakkeaktiviteter 

Norden har købt den privatejede, norske tørlastoperatør Norlat Shipping Ltd., der er specialiseret i forsendelse af skovprodukter og andre bulkvarer på handelsruter fra havne i Østersøen til Nordafrika og Nordamerika.

Det oplyser Norden i en meddelelse.

- Med en kundeorienteret forretning og handelsruter, der supplerer Nordens, passer Norlat godt ind hos os og giver os mulighed for at cementere vores voksende position inden for projekter og pakning, hvor vi som en global leverandør af havbaserede fragttjenester til bulk- og projektgods i alle størrelser tilbyder kunderne fuldt fleksible løsninger , siger Jan Rindbo, adm. direktør i Norden.

Jan Rindbo kalder Norlat for 'en ekstremt dygtig pakkevirksomhed', der vil bidrage til at åbne Nordens adgang til den nordeuropæiske skovhandel, nye kunder og gods. 

- Matchet med Nordens størrelse og adgang er der betydelige muligheder for yderligere vækst og kommercielle synergier, siger Jan Rindbo. 

Opkøbet er rederiets andet på kun et år. 

Medio 2023 købte rederiet aktiviteterne i Thorco Projects, der i dag er fuldt integreret i tørlastrederiets  Freight Services & Trading division, som også Norlat Shipping bliver integreret i under Projects & Parcelling-teamet. 

Overtagelsen er betinget af fusionsgodkendelse, oplyser Norden, som ikke opgiver købsprisen for Norlat.

Norden bemærker, at købet ikke ændrer ved Nordens forventninger til helåret 2024 fra april om et resultat i niveauet 150-250 millioner dollars.  

Det privatejede Norlat Shipping Ltd. blev grundlagt i 1986 med en kerneforretning i udskibning af savet træ fra havne i Østersøen og på kontinentet til Nordafrika og Nordamerika.

Norlat har kontorer i Sarpsborg og Bergen i Norge og i den svenske hovedstad Stockholm, hvorfra virksomhedens otte medarbejdere driver asset light-forretningen, der er baseret på chartrede skibe med fire til fem månedlige forsendelser på primært Handysize-skibe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078