23948sdkhjf

Mærsk ændrer praksis efter 46 tabte containere i Jammerbugt

Mærsk har skruet på reglerne efter hændelsen i december

Det skyllede op med køleskabe, bildæk, computerdele, kunstige blomster, dørmåtter og sengetøj fra Jysk.

Strandende omkring Jammerbugt lagde sand til, da indholdet fra 46 tabte mærsk-containere skyllede i land lige inden jul.

Nu har Mærsk skruet på reglerne for sikring af lasten, når hændelser som disse kan undgås i fremtiden.

Det skriver TV2 Nord på baggrund af en artikel fra Avisen.dk.

- Det er selvfølgelig forfærdeligt, men det er ikke første gang, det sker. Der kan opstå ustabilitet i et skib, så der er nogle containere, der falder i vandet. Det er et problem, og vi har faktisk lavet om på nogle af de sikkerhedsregler, vi har, for at forhindre, at det sker i fremtiden, sagde topchef Vincent Clerc på pressemødet i torsdag i forbindelse med gigantens fremlæggelsen af regnskab. 

Han uddyber, at det handler om at bruge mere moderne systemer inden for sikring af samt at indgå i samarbejde med vejrtjenester, så Mærsk kan undgå storme. 

Fundet på havets bund

Kun fem af containerne blev skyllet op på kysten, de fire på netop strandene ved Klim og Tranum.

Yderligere 16 containere, der har været mere eller mindre slået i stykker, mener man at have fundet på dybder omkring de 40 meter længere ude i bugten, har Nordjyske tidligere skrevet.

Selv om der ikke er tale om direkte farlige stoffer, er det noget, der kommer til at skade miljøet i bugten mange år frem.

Det vurderer en trist miljøbiolog, Henrik Beha Pedersen, som har kigget på den opdaterede indholdsliste fra containerne for Ingeniøren.

- Vi står i forvejen med en masse plastik, der skyller op på stranden hver eneste dag, og nu får vi mere plastik og flere kemikalier, siger han blandt andet til Ingeniøren.

Mærsk har angiveligt undersøgt omkring 1000 kvadratkilometer havbund i jagten på containerne og deres indhold.

I alt har man fundet indhold, der rundt regnet svarer til fire containere, har man tidligere svaret Ingeniøren.

Borgmesteren roste Mærsk

90 procent af de fundne dele er samlet op indenfor et område på seks kvadratkilometer. Noget af det vil skylle op på strande i fremtiden, andet er formentlig allerede begravet under mængder af sand, hvor det langsomt vil nedbrydes og afgive sit indhold til omgivelserne.

Selv om det ikke er lykkedes at finde flere af de tabte varer, har Mærsk lokalt fået en del ros for sit forsøg på at gøre skaden god igen.

- Vi har ikke en finger at sætte på Mærsks indsats. Det giver rigtig god mening at stoppe, efter at de ikke har fundet nye containere i mange uger, sagde Hjørrings borgmester, Søren Smalbro (V) således tidligere til Nordjyske.

- Mærsk har opført sig på en måde, man kunne ønske sig dannede skole for andre rederier verden over, hvor de fleste ikke melder ind om tabt gods, sagde den administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, ved samme lejlighed.

Det kunne være gået endnu værre. Mærsk Mayview har en kapacitet på 18.270 store containere, og yderligere 44 containere blev beskadiget på skibet uden dog at falde i vandet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094