23948sdkhjf

Lukrativt efterliv - her går Mærsk-topcheferne hen efter exit fra Esplanaden

Hjørnekontoret på Esplanaden bliver som regel den sidste regulære direktørstilling for Mærsk-topcheferne

Hvor går Mærsk-topcheferne egentlig hen, når karrieren i hjørnekontoret er slut? 

For ex-topcheferne Søren Skou, Nils Smedegaard Andersne og Jess Søderberg har svaret været indlysende. 

Man etablerer egen virksomhed og snupper en række lukrative bestyrelsesposter. 

Søren Skou først. 

Mærsk-direktøren sluttede som Mærsk-CEO pr. 1. januar 2023. På det tidspunkt havde han været i Mærsk-koncernen i næsten fyrre år, heraf elleve år som CEO for Maersk Tankers, fire år som CEO for Maersk Line og tæt på syv år som CEO for Mærsk-koncernen. 

Så hvad finder man på med karrieren efter mere end fire årtier i sammen virksomhed? 

Der er sket følgende: Søren Skou står til at overtage formandsposten for bestyrelsen i investeringsselskabet C.W. Obel. Her skal han gøre investeringsselskabets nye strategi til virkelighed, en såkaldt modernisering af selskabet.  

Herudover er Søren Skou blevet bestyrelsesformand i Bygma A/S ligesom han har kastet sig ud i jernbanedrift. Det skete, da han i slutningen af 2023 indtrådte som bestyrelsesformand for den tyske jernbanevirksomhed VTG. VTG beskæftiger sig med udlejning af togvogne og er en af de største aktører på det europæiske marked. Virksomheden har en flåde på 84.000 godsvogne.

- Jeg ser frem til at blive en del af VTG’s spændende vækstrejse og til at arbejde tæt sammen med adm. direktør Alberto Nobis og hans stærke hold af medarbejdere. Voksende godstogstransport i Europa er en vigtig løftestang til at dekarbonisere vores økonomi i løbet af de kommende årtier, udtalte Søren Skou i en pressemeddelelse i forbindelse med udnævnelsen. 

I front for Unilever

Hvad angår Søren Skous forgænger, Nils Smedegaard Andersen, er der kommet noget mere international luft under bestyrelseskarrieren. 

Nils Smedegaard Andersen har for adskillige år siden landet posten som formand for bestyrelsen for britiske Unilever, der fra hovedkvarteret i London favner en række verdensberømte brands inden for bl.a. fødevarer og kosmetik, f.eks. Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann's, Lipton, Wall's, PG Tips, Ben & Jerry's, Magnum og Lynx. 

Her er der for alvor tale om en bestyrelsespost, der kan måle sig med posten som CEO for A.P. Møller-Mærsk. Herudover har Smedegaard posten som formand for bestyrelserne i AkzoNobel og Worldwide Flight Services. 

Senest blev Nils Smedegaard Andersen formand for bestyrelsen for den danske logistikkæmpe Scan Globe Logistics, der nu har repræsentation i mere end 45 lande, godt 3.300 ansatte og i 2022 omsatte for 3,5 mia. dollar.

Efter sin afgang fra Maersk etablerede han i 2017 det familieejede anpartsselskab Teix Partners, der har opbygget en egenkapital på 122 mio. kr. ifølge det seneste regnskab. Herudover er han formand for bestyrelsen i Herman Sallings Fond og Verdensnaturfonden. 

Efter sin afgang fra Maersk etablerede han i 2017 det familieejede anpartsselskab Teix Partners, der har opbygget en egenkapital på 148 mio. kr. ifølge det seneste regnskab. 

Søderberg hos Carlsberg

En anden forhenværende Mærsk-direktør, Jess Søderberg var i årene 2008 og 2015  medlem af bryggerigiganten Carlsbergs bestyrelse.

i 1993 afløste han Mærsk Mc-Kinney Møller som CEO for A.P. Møller-Mærsk. Her sad han på hjørnekontoret frem til 2007, hvor han efter uenighed med bestyrelsesformanden, førnævnte Mærsk Mc-Kinney Møller, blev tvunget til at forlade virksomheden. 

Jess Søderberg stiftede siden egen investeringsvirksomhed, J.S. Invest Aps., som i følge seneste regnskab havde en egenkapital på 129 mio. kr. 

På den baggrund kan man konkludere, at CEO-posten i Danmarks største rederi som regel også bliver endestationen på direktør-karrieren. Efter Esplanadens hjørnekontor venter en karriere på bestyrelsesgangen og rollen som ejer af et personligt investeringsselskab.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078