Som første danske virksomhed: Molslinjen kan vinde AI-pris
Det er Davids kamp mod Goliat.
Molslinjen er med hjælp fra den danske AI-virksomhed, Halfspace, havnet i finalen i verdens mest anerkendte og prestigefyldte konkurrence inden for operationsanalyse, analytics og management science.
Begivenheden, der går under navnet Franz Edelman Award, betragtes populært i akademiske kredse, som ”Nobelprisen i Operations Research”.
Molslinjen er nomineret for deres arbejde med kunstig intelligens, der hjælper færgeselskabet med at laste færgerne optimalt og med at sikre præcise prognoser og priser på hver enkelt afgang – hvilket har stor betydning for forbruget af brændstof og dermed klimapåvirkningen.
Det sker sjældent, at virksomheder, der ikke globalt er de største spillere, kan sammensætte noget, der virkeligt skaber impact, har akademisk dybde, og samtidig får det ud i den virkelige verden og skabe værdi Pierre Pinson, professor ved Imperial College London og Chief Scientist ved Halfspace
Men - rederiet skal passe på med at løfte armene alt for meget og tro, at Franz Edelman prisen ender på dansk jord, spår professor, der også arbejder ved Halfspace.
Ifølge Professor ved Imperial College London og Chief Scientist ved Halfspace, Pierre Pinson, er chancen for at en på verdensplan så lille virksomhed som Molslinjen kommer i finalen, tæt på nul.
- At Molslinjen og Halfspace er kommet til finalen, er noget Danmark kan være stolte af, og noget som ikke er sket før. Det sker sjældent, at virksomheder, der ikke globalt er de største spillere, kan sammensætte noget, der virkeligt skaber impact, har akademisk dybde, og samtidig får det ud i den virkelige verden og skabe værdi - for så at blive finalister ved Edelman Award. Det er virkeligt svært, lyder det fra Pierre Pinson.
Molslinjen er også oppe i mod nogle af de helt store navne som: tyske ALDI, American Airlines, McDonalds i Kina, Indiske Tata Steel Limited og hollandske Transvision.
Prisen uddeles i Orlando, Florida til april.