23948sdkhjf

Dansk skibsdesignfirma afslører nyt arktisk flådefartøj

Det danske skibsdesignfirma OSK Design har afsløret sit seneste koncept for et arktisk flådefartøj.

Skibet har en længde på 125 meter, en bredde på 18 meter, en maksimal dybgang på seks meter og en tophastighed på over 23 knob. Det er designet til operationer i det nordlige Atlanterhav, det høje nord og Grønland.

Det skriver mediet Naval Today.

Et af de bemærkelsesværdige træk ved det arktiske flådefartøj er dets fuldt operationelle helikopter, der er klar til at påtage sig en nøglerolle i dens missioner. Helikopteren er et kritisk aktiv for arktiske operationer, da den giver mulighed for luftbåren rekognoscering, transport og eftersøgnings- og redningsopgaver i det udfordrende arktiske miljø.

Ifølge OSK Design indeholder skibet en kanon, en missilkaster og overliggende våbensystemer, der sikrer beredskab til både offensive og defensive manøvrer. Skibet er drevet af et dieselelektrisk system (POD'er).

Missionsrummet er designet til at rumme forskellige modulære systemer og forsyninger, såsom minelægningsmoduler, oliespildsbomme og udstyr til den arktiske beredskabsstyrke, hvilket giver mulighed for missionsspecifik tilpasning.

Med sit store, modulopbyggede missionsrum kan dette fartøj tilpasses til anti-ubådskrigsførelse (ASW), overflade- og luftovervågning, suverænitetshævdelse, eftersøgning og redning, katastrofehjælp og udvidet selvforsvar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078