23948sdkhjf

Rønne havn udskyder planer om grøn tankstation i Østersøen

Det bliver ikke i 2025, at handelsskibe kan tanke grønne brændstoffer på Bornholm, lyder meldingen nu

Bornholm Havn håber stadig, at havnen på sigt kan gå hen og blive en grøn tankstation for handelsskibe i Østersøen. Men de oprindelige udmeldinger om, at havnen ville være klar med grønne brændsler allerede i 2025 trækkes nu tilbage.

Internationalt konsortium vil tilbyde bæredygtige skibsbrændstoffer på Bornholm i 2025

Det fortæller Bornholms Tidende.

Det er blandt andet tidligere planer om PtX-anlæg på Bornholm i forbindelse med etablering af en energiø i Østersøen, der oprindeligt fødte ideen om en grøn tankstation på havnen, men nu taler havnen om muligheden for at importere grønne brændsler, der så kan bunkres.

Rønne Havn bliver centrum for gigantisk opbygning af offshore vind i Østersøen

Færgerne spøger

- Derfor er det også en vision, der ligger længere ude i tid. Begynder vi at snakke power-to-x-produktion på Bornholm, er det hængt op på energiøen, og så snakker vi 2030 eller derefter, Lars Nordahl Lemvigh.

Projektet er døbt Bornholm Bunker Hub og består ifølge Bornholms Tidende blandt andet af virksomheder som Ørsted, Topsoe og Molslinjen.

Centralt i behovet for grønne brændsler i Østersøen står Molslinjen, der dog endnu ikke har meldt ud, hvilke fremdrivningsmidler rederiet vil anvende i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098