23948sdkhjf

Kendt megabygning i Københavns Havn vinder designpris

Selvom man er et kraftvarmeværk, kan man sagtens se godt ud. 

Amagerværket i København modtager i dag den 3. februar en af verdens mest prestigefyldte designpriser, German Design Award. Prisen tildeles Hofor som bygherre på det spektakulære design på Amagerværkets blok 4, som stod færdigt i 2020.

- Vi er stolte af, at det også bliver bemærket uden for landets grænser, at designet af Blok 4 kan noget helt særligt. Moderne arkitektur er særlig spændende, når den rækker ud over den rene æstetik, og som i dette tilfælde på smukkeste vis på samme tid formidler den proces, der foregår inde i værket, og de ambitiøse planer om at gøre København CO2-neutral så hurtigt som muligt, siger Bestyrelsesformand i Hofor, Susanne Juhl.

Gottlieb Paludan tegner

Det er den danske arkitektvirksomhed Gottlieb Paludan Architects, der har udformet bygningen og facaden, og det er den engelske lysdesignvirksomhed Speirs Major, der har skabt belysningen på facaden. Bygningens ydre design er en afspejling af hvad der sker inde i værket, nemlig afbrænding af biomasse. Samtidig viser designet udviklingen i den grønne omstilling både hos Hofor, men også i København. 

- Vi har i mange år været med til at skabe arkitekturen til den grønne omstilling - ofte med Hofor som bygherre - og vi glæder os over, at dette byggeri vækker så stor international opmærksomhed og modtager så markant en pris. Byggeriet sender et vigtigt signal om Københavns grønne udvikling og om en by og en bygherre, som er klar til at prioritere arkitektur og design som en integreret del af denne udvikling, siger Mette Lyng Hansen, CEO for Gottlieb Paludan Architects, der også deltager også i prisoverrækkelsen.

Mere end 60 lande

German Design Council står bag prisen, der blev indstiftet helt tilbage i 1953. Mere end 4.200 virksomheder fra 60 forskellige lande deltager i konkurrencen.

Hofor har vundet guld i kategorien Excellent Architecture. 

German Design Award noterer i en pressemeddelelse, at København stræber efter at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. 

- Med dette i tankerne understreger den lokale energileverandør Hofor sit skridt væk fra kul med et modigt og dynamisk facadedesign på sit nye biomasse-fyrede kraftvarmeværk, fremgår det af pressemeddelelsen. 

- Det inkluderer frem for alt et skridt væk fra kul og et skifte til bæredygtig, vedvarende energi - en disruptiv transformation, som Hofor synliggør bredt med en usædvanlig facadebeklædning til sit kraftvarmeværk. Lodret arrangerede træstammer skaber en seks meter dyb gardinstruktur, der omgiver hele bygningen, som med sin skulpturelle æstetik giver indtryk af en tæt skov og dermed refererer til brugen af træflis som biomasse. Dette er allerede imponerende om dagen og især atmosfærisk om natten, da strukturen desuden er oplyst af et fascinerende gulligt lys," lyder det fra juryens udtalelse

På vegne af Hofor vil Jens Stein i dag får overrakt prisen ved en ceremoni i Frankfurt. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: German Design Award
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5