23948sdkhjf

Offshore-rederier på charmeoffensiv i USA

Flere danske offshore-rederier ledsager statsminister Mette Frederiksen på tur til USA, hvor blandt andet havvind og grønne brændstoffer står højt på agendaen

Potentialet for havmøller er betydeligt i USA, så derfor er en række danske offshore-rederier og Danske Rederier med, når statsminister Mette Frederiksen i disse dage besøger USA i et grønt eksportfremstød, der skal hjælpe danske virksomheder tættere på de amerikanske markeder.

Med på turen er en række danske virksomheder – heriblandt offshore-rederierne ESVAGT, Northern Offshore Services, Maersk Supply Service og Cadeler.

- Som dansk rederi og installatør af havvindmøller, er vi altid på udkig efter nye forretningsmuligheder og set med vores øjne, er USA et interessant marked med stort udviklingspotentiale, når det gælder grøn energi. Den nuværende administration har lagt nogle ambitiøse planer for omstilling til vindenergi, og det hilser vi naturligvis velkommen. Jeg ser derfor frem til at mødes med potentielle forretningspartnere og have nærmere dialog omkring de unikke samarbejdsmuligheder. Vi har både de rette kompetencer, erfaringen og skibene til at kunne føre de amerikanske havvindplaner ud i livet, fortæller Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler i en meddelelse fra Danske Rederier.

USA’s nationale mål for offshore vindenergi er at opnå 30 GW i 2030 og 110 GW i 2050, så der bør være gode muligheder for de danske rederier.

- Maersk Supply Service vil med vores nybyggede vindinstallationsfartøj skulle installere nogle af de største vindparker på USA’s østkyst, og derved vil det amerikanske marked blive et at vores vigtige fremtidige områder. Vi håber, at turen til USA kan være med til at knytte stærkere bånd mellem USA og Danmark samt profilere, hvad danske virksomheder kan tilbyde, forklarer Jonas Munch Agerskov, CCO for Maersk Supply Service.

Sparke døren ind

Adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, ser et stort potentiale i det amerikanske marked.

- Danmark har en helt unik position, når det kommer til havvind. Vi har som land været blandt de første til at sætte møller op og omsætte vind til energi, og når vores erfaring med vedvarende energi kobles med det faktum, at vi er en af verdens største søfartsnationer, så er det kun naturligt, at vi er en stor spiller inden for havvind. Derfor glæder jeg mig til at være med til for alvor at få døren sparket ind til det amerikanske havvindmarked,” siger hun.

Et af formålene med statsministerens besøg er at indgå en ny alliance om PtX – fremtidens grønne brændstoffer. PtX-alliancen vil bestå af partnerskab mellem forskellige danske og amerikanske erhvervsorganisationer og myndigheder.

- Behovet for grønt brændstof bliver enormt de kommende år ikke mindst fra skibsfarten. Vi kan ikke løfte opgaven fra dansk side alene, og derfor er et partnerskab om PtX og grønne brændstoffer med USA en vigtig brik i arbejdet. Vi er nødt til at dele viden og erfaring, og derfor er jeg glad for, at Danske Rederier er med i det nye partnerskab, som forhåbentligt kan være med til at sætte turbo på udviklingen, uddyber Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109