23948sdkhjf

Ubådsveteraner mødes i Aalborg i Springeren

Officerer og gaster fra den danske ubådsflåde mødes i slutningen af april på Maritimt Oplevelsescenter i Aalborg.

Der er lagt op til en god snak om gamle minder, når officerer og gaster fra den danske ubådsflåde sætter hinanden stævne på Maritimt Oplevelsescenter i Aalborg og ikke mindst i den udstillede ubåd - Springeren.

- Der kommer både tidligere officerer og menige gaster, som sejlede med ubådene frem til man nedlagde ubådseskadren i slutningen af 1980’erne. Men kredsen, der samles til ubådstræf, tæller også enkelte der sejlede i de engelske ubåde, som Danmark lejede af briterne i 1947, og som blev starten på den danske ubådseskadre, lyder det fra Bent Raabjerg, der selv er 74 år og havde tjansen som telegrafist og ansvarlig for radiokommunikation med omverdenen ombord på ubåden Springeren.

Det årlige ubådstræf finder sted lørdag, den 23. april og indeholder, til trods for det uformelle sammenhold, flere faste programpunkter. Efter en indledende hilsen og goddag til gamle venner skal de alle lige en tur i ubåden.

- Det er som om, vi alle stadigvæk har behov for at gense de trange omgivelser, der var med til at tømre os sammen, og røre ved periskopet eller de håndtag, der manøvrerede ubåden, fortæller Kjeld Holm, der sejlede som tjenestegørende i maskinrummet på Springeren og også er formand for museets venneforening.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062