Orskov og Frederikshavn fejrede nyt havneområde
Orskov Yard indviede lørdag officielt sit nye 25.000 kvm. store værftsområde med 200 inviterede gæster.
Området består af værftets nybyggede Dok 5, en tilhørende pier og en nyetableret tilkørselsvej.
De to sidstnævnte er opkaldt efter henholdsvis Jeppe Ørskov og Arne Ørskov; Jeppe Ørskov var indtil for seks år siden direktør for værftet, men døde i 2015 kun 50 år gammel efter længere tids sygdom. Arne Ørskov (1916-1990) grundlagde Ørskovs Stålskibsværft i 1958.
- Vi hylder Arne og Jeppe med gadenavn og molenavn. Vi har officielt indviet Dok 5, hvilket er en anden milepæl, ikke kun i historien, men i virkeligheden i Orskov Yard. Intet af dette havde være muligt uden familien Ørskov. Alle med deres egen personlighed, men alle med samme drivkraft. Alt hvad vi værdsætter - vi vil det bedste for denne by, vi vil overleve, vi vil vokse, sagde Frederikshavns borgmester Birgit Hansen i sin tale.
Mulighed for udvidelse
Den nye flydedok, Dok 5, ankom til Frederikshavn august sidste år, og blev døbt af Jeppe Ørskovs datter Luna 15. januar under private former, da Covid-19 på det tidspunkt ikke tillod større forsamlinger.
- Det er virkelig en glad dag i dag. Vi har arbejdet på det projekt i mange år, og nu har vi en ny flydedok og et nyt smukt kajområde. Vejen dertil har været spændende og udfordrende, sagde værftets direktør Lars Fischer, og fortsatte:
- Lige siden vi lavede de første tegninger, indtil vi rejste rundt i verden for at se på potentielle dokke, indtil vi underskrev kontrakten med det tyrkiske værft Hat-San om en nybygget flydedok, underskrev kontrakten med Frederikshavn Havn, og under bygningen i Tyrkiet og anlæg af kajområdet her i Frederikshavn.
Ifølge Orskov Yard har dokken, siden den blev taget i brug i januar i år, dokket 11 skibe. I perioden har den kun være tom i 10 arbejdsdage.
Det nyopførte havneområde har indbygget mulighed for endnu en dok i fremtiden. I følge værftet er det nemlig drømmen at få en endnu større flydedok på et tidspunkt i fremtiden. Det nuværende anlæg repræsenterer en investering på 300 mio. kr.