Mad på Ærøfærgen deler vandene
Skal maden komme fra en lokal leverandør, eller skal den være økologisk?
Det spørgsmål har siden årsskiftet været et stridspunkt for maden på Ærøfærgen, for der overgik man til Svendborg-firmaet Øland og deres økologiske produkter fra en leverandør på Ærø. Det skriver Fyens.dk.
Sagen har denne uge været på dagsordenen hos Ærø kommunes økonomiudvalg, da det drejer sig om selve kommunens udbudspolitik, og hvorvidt den bliver overholdt med det nye, økologiske leverandørvalg. Punktet er lukket på dagsordenen, men kommunaldirektøren kan dog løfte sløret for lidt af beslutningen, der blev truffet:
- Der er lavet en prøveordning, og aftalen i økonomiudvalget er, at når prøveperioden udløber, så prøver man noget af i forhold til madservice, altså kommunens eget tilbud. Når man har prøvet det af, vil man tage stilling til, om der skal laves et udbud efter udbudsreglerne, eller om man vil løse opgaven selv som kommune, siger kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg til fyens.dk.