23948sdkhjf

Bureaukrati rammer små havne

105 henvendelser. Så mange skulle der til, før Felsted Kog Havn, en af ti småhavne ved Nissum Fjord, fik tilladelse til en tiltrængt oprensning. Både Kystdirektoratet, kommunen og Miljøstyrelsen blev kontaktet med de mange mails, telefonsamtaler og andre beskeder. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer. 

Som mange gange tidligere, hvor der er foretaget oprensning, kontaktede den lille havn kommunen. Her sendte man ansøgningen videre til Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (Svana) under Miljøstyrelsen, hvorfra ansøgningen så blev sendt videre igen. Denne gang til Kystdirektoratet.

Resultatet blev et nej til en oprensning som tidligere, hvor sand og slam fra bunden er lagt over på omkringliggende diger. Årsagen var, at havnevandet var forurenet. Et ja ville derfor kræve, at oprenset materiale blev fjernet - en for store økonomisk mundfuld for havnen. 

Løsningen blev, at den lille havn hyrede et rådgivningsfirma, der tog nye prøver  af bundmaterialet. Efter to forsøg blev prøverne godkendt og sagen sendt til Kystdirektoratet, som sendte det i høring i 13 instanser. 6. juli kom svaret. Kystdirektoratet havde givet tilladelse til en oprensning. Her 20. november satte havnen gang i arbejdet.

Kommunen: Vi strækker os for at hjælpe
Hos Miljøstyrelsen udviser man forståelse for havnens frustration, men henviser til hensynet til forurening i oprensningsmaterialet.

Holstebro kommune forsvarer sig også imod kritikken om, at det har trukket unødvendigt ud.

- Tværtimod er vi gået langt for at hjælpe dem med at navigere i den her regeljungle, selvom det ikke var os, der endte med at være myndighed på det. Vi forstår godt, at det kan være vanskeligt at navigere i det her komplekse regelsæt, siger miljøchef Torben Mølgaard.

 

Kommunen har udformet en vejledning til områdets småhavne om emnet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094