23948sdkhjf

Politi opgiver at finde fældende beviser i 'Scandinavian Star'-sag

To års efterforskning har ikke givet beviser, der giver grundlag for at sigte nogen for skibsbranden.

Efter to års efterforskning opgiver det norske politi at finde beviser, der kan føre til yderligere sigtelser i sagen om skibsbranden på 'Scandinavian Star'. 

Det oplyser Hans Sverre Sjøvold, der er politimester i Oslo på et pressemøde, der begyndte tirsdag klokken 13. 

"Vi har givet flere svar i sagen, men vi har ikke opklaret straffesagen," sagde politimesteren i de indledende bemærkninger på mødet. 

Den danske anklagemyndighed har ikke nogen kommentar og henviser til, at der fortsat er en frist på tre uger for de forurettede til at klage til den norske statsadvokat over, at sagen henlægges.

Efterforskningen af sagen blev delvist genoptaget i februar 2014, efter at politimesteren i Oslo besluttede at se nærmere på de økonomiske forhold, der var knyttet til skibet. 159 om bord omkom under branden i april 1990.

Man har hele tiden vidst, at den ene af to brande om bord var påsat, men gerningsmanden er aldrig fundet. En overgang var en afdød dansk chauffør erklæret den skyldige, men det måtte de norske myndigheder senere dementere.

Ressourcekrævende afhøringer

 

Ifølge den norske politimester har politiet i Oslo brugt omfattende ressourcer på afhøringer i en række lande for at få svar på nogle af de spørgsmål, der stadig er knyttet til sagen. 

"Vi har gennemført en total gennemgang af sagen og har haft syv-otte efterforskere på sagen i to år," sagde politimesteren. 

Oslo Politi oplyser, at efterforskningen ikke har været rettet mod en eller flere personer, men har været fokuseret på at få oplyst de faktiske forhold. 

Politiet har allerede fået kritik af både en dansk og en norsk støtteforening for håndteringen af sagen. Blandt andet med påstande om, at politiet har udeladt vigtige beviser i sagen. 

Den norske politimester adresserede på pressemødet kritikken fra de pårørende. 

"Der er mange, som blev dræbt, og mange har været i smerte og er stadig i smerte i dag, fordi de har mistet deres nærmeste. Vi har derfor brugt meget tid på sagen for at finde ud af, hvad der skete den aprilnat i 1990," sagde han. 

"Vi er indforstået med, at der er mange meninger om sagen, men det må vi leve med," sagde Hans Sverre Sjøvold, inden han gav ordet videre til efterforskningslederen i sagen. 

Med Oslo Politis henlæggelse af sagen ved man i dag stadig ikke, hvem der er gerningsmanden bag skibsbranden.

Kilde: ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094