23948sdkhjf

Første vessel managers færdiguddannet

Det første hold vessel managers er færdiguddannet fra Maskinmesterskolen København. De skal løfte niveauet blandt skibsinspektørerne.
Efter halvandet år blev det første hold på ti nye vessel managers udklækket fra Maskinmesterskolen København. Den 16. juni var ti studerende oppe til sidste eksamen – i henholdsvis project management, contract management og docking.

Og den 21. juni fik de overrakt deres uddannelsesbeviser ved en dimission på Maskinmesterskolen Københavns nye kommende adresse i Lyngby. En af de nyuddannede vessel managers er Jaqueline Møller Meilvang, som til daglig er junior technical superintendent hos Nordic Tankers. Hun siger om uddannelsen:

”Jeg blev opfordret af min fleet manager til at starte på uddannelsen til vessel manager. Jeg kommer fra en baggrund som dual skibsofficer og et par år til søs. I dag arbejder jeg som teknisk skibsinspektør med ansvar for normalt fem skibe. Jeg har set uddannelsen som en mulighed for at udvikle mig fagligt og blive endnu bedre rustet til mine daglige opgaver.

Jeg vil gerne være dygtig til det, jeg gør, og det har vessel manager-uddannelsen bidraget til. Jeg er blevet mere opmærksom på vigtigheden af den måde, man kommunikerer og udsteder opgaver på. Tidligere var projektledelse noget, jeg styrede lidt på fornemmelsen,” siger Jaqueline Møller Meilvang.

Rød tråd

En anden af de nyuddannede vessel managers er Claus Eriksen, projektleder hos det maritime konsulentfirma Principia North.

”Nu hvor vi er hele vejen igennem, kan jeg faktisk se en rød tråd igennem forløbet. På jobbet er jeg nok blevet lidt mere kritisk i min tilgang til nogle af de opgaver, jeg bliver præsenteret for. Det er vigtigt at kunne give kunderne et solidt og kvalificeret modspil, hvis man har en anden vurdering af en opgaves løsning, end de har.

Jeg tror, jeg møder kunderne med mere fast grund under fødderne, fordi min viden om, hvordan en opgave skal løses, er blevet større. Jeg har fået bekræftet, at mange af de ting, jeg allerede gør, ikke er helt ved siden af. Mange af fagene har været superspændende, for eksempel docking, supply chain management og kulturforståelse,” siger Claus Eriksen.


Tilfreds rederiforening

Fra Danmarks Rederiforening lyder et stor tillykke til det første hold af vessel managers. Ved overrækkelsen af eksamensbeviser deltog Anne Windfeldt Trolle, direktør for ansættelsesret, rekruttering og uddannelse.

Hun mener, at det for rederierne og Det Blå Danmark er vigtigt, at man med vessel manager-uddannelsen kan øge karrieremulighederne bredt i branchen – ikke kun for vessel managers, skibsinspektører og superintendents, men på sigt også andre poster i branchen. Både i rederierne og andre maritime virksomheder.

»Vessel manager-uddannelsen giver et generelt kompetenceløft til den maritime branche. Og betydningen af øgede kompetencer kan man næsten ikke overvurdere, når man ser på de vilkår, som branchen opererer under. Det er en hård global konkurrencesituation, som oveni er præget af stagnerende konjunkturer og stigende lovgivningsmæssige krav - blandt andet på miljøsiden," siger hun.

Nye muligheder

Anne Windfeldt Trolle undestreger, at der er brug for dygtige og kompetente medarbejdere til at bringe dansk skibsfart fremad. Hun vurderer, at uddannelsen til vessel manager klæder navigatørerne bedre på til de jobs, der er på skibene eller i land, og giver rederierne bredere rekrutteringsmuligheder.

”Det er vigtigt, hvis vi fortsat skal kunne trække dygtige mennesker til den maritime branche, at de kan se, at der er gode udviklingsmuligheder,” siger hun og tilføjer:

”Vi håber, det kan lykkes at gøre uddannelsen mere internationalt orienteret ved at få studerende fra flere lande og dermed få inkorporeret erfaringer fra andre kulturer i uddannelsen. Den maritime branche er jo født global," siger Anne Windfeldt Trolle.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141