23948sdkhjf

Minister afviser politisk uro om stort havmølleprojekt

Selskab trækker sig fra projektet Kriegers Flak grundet politisk uro om vilkårene. Lilleholt afviser kritik.
Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) er uforstående over for, at selskabet Hofor har valgt ikke at byde på havmølleparken Kriegers Flak på grund af politisk uro om rammevilkårene.

- Netop Kriegers Flak har vi sagt klart og tydeligt, at den bliver gennemført, netop fordi den er et udstillingsvindue for havvind i Danmark og en vigtig del af den grønne omstilling, siger ministeren.

- Så jeg er meget overrasket over, at man bruger den begrundelse, som, jeg tror, er opfundet til lejligheden.

Hofor forklarer det droppede bud med, at der er politisk usikkerhed om projektet.

Men der er ingen usikkerhed, understreger ministeren og pointerer, at der stadig er "et stærkt felt" af seks bydere tilbage.

- Hvis Hofor skulle have trukket sig, skulle det være fra de kystnære vindmøller, som vi har sagt, at vi ikke ønsker at gennemføre, siger ministeren.

I maj meldte regeringen ud, at den var klar til at droppe planlagte kystnære havvindmølleparker for at finansiere en del af afskaffelsen af den grønne PSO-afgift.

Kriegers Flak er ikke et kystnært projekt, og det skal fortsat opføres. Regeringen vil dog sætte et loft over budprisen på havvindmølleparken, der efter planen bliver landets største og skal ligge i farvandet mellem Møn, Sydsverige og Nordtyskland.

Hofors beslutning om ikke at byde på Kriegers Flak får oppositionen til at rette skytset mod regeringen.

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, mener, at regeringen "har skabt så meget usikkerhed om den grønne omstilling, at investorer skræmmes væk".

- Det skaber usikkerhed, når man piller ved indgåede aftaler. Det skaber en usikkerhed. Og Kriegers Flak indgår jo i forhandlingerne. Man overvejer at sætte et prisloft, siger han.

Også hos De Radikale er man helt oppe i det røde felt over udviklingen.

- Det er en kæmpe skandale, dette her. Venstre er løbet fra den politiske aftale om energi, de gik med i. Og fordi man ikke kan stole på Venstre, bliver virksomhederne nervøse.

- Vi er kede af og frustrerede over, at det nu går den anden vej for den grønne omstilling. Vi lavede jo brede aftaler, netop så de kunne gælde efter et regeringsskifte, siger energiordfører hos De Radikale Andreas Steenberg.

Men oppositionspolitikerne er helt galt afmarcheret, mener ministeren.

- Hovedsigtet i den grønne omstilling er uforandret. Vi bruger over de kommende ti år op imod 70 milliarder kroner på omstillingen.

- Når man byder på en opgave, kan man jo aldrig være sikker på at få den, siger ministeren.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11