23948sdkhjf

Årets dimittender fra Danish Shipping Academy springer ud

DIMISSION: Rederiforeningen var vært for årets dimittender fra eget shippingakademi på Amaliegade. Eleverne blev ønsket tillykke med stil – og advaret om en omskiftelig fremtid.
Danmarks Rederiforenings smukke lokaler på Amaliegade var rammen, da dimittenderne fra Danish Shipping Academy fik deres eksamensbeviser udleveret af adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen. Og smilene i salen var brede.

De unge er allerede en del af branchen og ude i de danske rederier i praktik, men nu skal de for alvor være med til at løfte arven i dansk shipping. Det var budskabet fra Anne H. Steffensen i hendes tale til dimittenderne.

Hun talte om en industri, hvor kravene ændrer sig, en industri under forandring, og hvor bl.a. nye krav til databehandling og klimateknologi rykker sig hastigt. Og så gav hun et par gode råd.

Gode råd

”De sidste to år har I opnået erfaring og ny viden, men for jer er det kun begyndelsen. Jeres læring må fortsætte, og for at opnå det må I oppebære et åbent sind, ikke frygte viden, spørge når I er det mindste i tvivl, og dele jeres viden, når I mener, den kan hjælpe andre,” sagde Anne H. Steffensen.

Rederiforeningens frontfigur tilføjede, at man fremover også aktivt bør søge viden uden for ”vores egen industri”, som hun udtrykte det. Og hun afsluttede med en opfordring:

”Jeg håber, at I vil gavne shippingindustrien og vise jeres sande potentiale til gavn for et bedre liv for alle. Tillykke! Og tak for jeres indsats og tak til jeres arbejdsgivere. Alt det bedste i jeres fremtidige karriere og jeres fremtidige liv.”

Netværk

Dernæst var det tid til et foredrag af Christopher Rycroft fra Percepti Global. Han holdt et kort oplæg om networking. Og hvis ikke eleverne vidste det i forvejen, hvad de formentlig gjorde, så blev de i hvert tilfælde klar over, hvor vigtigt netværk er.

Både ift. at få job, men i høj grad også i forhold til f.eks. at opnå ny viden, eller at få en hjælpende hånd, hvis man kommer i knibe på et område. Og han havde en vigtig pointe med til de unge - et mantra for moderne netværkseksperter.

Pointen er, at det ikke handler om at tænke: Hvad kan jeg få ud af mit netværk? Men omvendt: Hvad kan mit netværk få ud af mig? Den indgangsvinkel kommer tilbage tifold, siger eksperterne.

Glade studerende

Efter de obligatoriske billeder med kåde dimittender fik Søfart fat i et par af de unge mennesker. De var enige om, at det havde været et godt forløb, og i øvrigt at det sværeste fag har været maritim lov.

”Du må ikke gøre det forkert, men skal forklare dig selv ud fra juraen. Det er en udfordring,” som Linda Hjernefur på 25 somre fra Gøteborg udtrykte sig. Danish Shipping Academy var obligatorisk som en del af hendes trainee-forløb i DFDS.

Kasper Hviid har nu været knap to år i Ultrabulk ved siden af Shipping Academy. Han er 26 år.

”Det har været spændende at være en del af akademiet. Det har været en god uddannelse; et godt miks mellem den teoretiske del og den praktiske del ude i virksomhederne,” sagde han, inden han skulle over og fotograferes igen.


FAKTA: Danish Shipping Academy

- Danmarks Rederiforening tilbyder sine medlemmers shippingtrainees ”The Commercial Shipping Program” på Danish Shipping Academy.

- I løbet af den toårige uddannelse bliver eleverne skolet i shippingbranchens økonomiske og juridiske aspekter. Desuden får de viden om skibsteknologi, regulativer og lasttyper og bliver certificeret i ”farligt gods transport”. Deltagerne bliver bl.a. også undervist i forhandlingsforløb, kultur og kommunikation.

- Uddannelsen er privat og er derfor ikke tilskudsberettiget. Prisen for det samlede uddannelsesforløb er for 2016-18-holdet 75.000 kroner eksklusive moms og inkluderer undervisningsmaterialer samt ophold og fuld forplejning på de tre tilstedeværelsesmoduler.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079