23948sdkhjf

Absalon klarede sig godt igennem BALTOPS-øvelse

Efter ti dages træning, sluttede den store BALTOPS-øvelse i Østersøen med et større slag torsdag, skriver SOK i en pressemeddelelse.

Formålet med den store øvelse var blandt andet, at træne kommunikation og samarbejde landene imellem. Men for Absalon, der deltog i øvelsen, er de interne procedurer i den grad også blevet trænet. Næsten dagligt har besætningen trænet diverse havari-øvelser, og førstehjælp har været en stor del af de scenarier, der skulle øves.
 
ABSALON havde tre primære målsætninger for BALTOPS-øvelsen, nemlig at træne antipirateri, at øve de mere traditionelle krigsarter og at være et godt flagskib for Søværnets Taktiske Stab.
 
Tre ting, som skibschef på Absalon, kommandørkaptajn Kristian Haumann, mener besætningen har klaret godt.
 
”Alle tre områder er vi lykkes med til fulde. Den interne del er gået rigtig godt. Scenariet passede vores træning perfekt med counter-piracy, luftkrig, overfladekrig og undervandskrig. Vi er her jo blandt andet fordi, vi skal udsendes til Adenbugten senere i år med fregatten Iver Huitfeldt. Så det var vigtigt, at vi fik trænet den del. Det har virkelig været udbytterigt som forberedelse til vores udsendelse,” forklarer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078