23948sdkhjf

2.000 kinesere til Grønland

Verdens største producent af aluminium, det amerikanske selskab Alcoa, har planer om at starte et smelteværk nær byen Maniitsoq. Her skal 2.000 kinesere arbejde.
Det enorme smelteværk er sat på den politiske dagsorden og diskuteres på mange niveauer blandt politikere, Grønlands Arbejdsgiverforening og borgerne.

I byen Maniitsoq på den grønlandske vestkyst ser befolkningen optimistisk på projektet og håber, at smelteværket vil give byen et økonomisk løft.

Karl Lyberth, viceborgmester, siger til P1 Orientering på DR, at det vil være vanvittigt at sige nej til de mange arbejdspladser.” Vi har brug for nyt,” siger han.

Hotelejer Søren Lyberth er enig i, at der må ske noget nyt, også så nogle kan tjene penge på det. Han ser gerne, at kineserne integrerer sig i byen:
”Vi er klar til at tage den udfordring, et smelteværk giver. Vi kunne også indrette et bordel sådan, at der sker noget økonomisk,”  siger hotelejeren. 

Avisen Sermitsiaq har også skrevet om det kontroversielle forslag, og det har affødt stor debat. ”Hvor er det sørgelig læsning. Jeg håber inderligt at Søren Lyberth er blevet citeret forkert, skriver en læser, Dorte Vangsø Simonsen, på avisens hjemmeside, og hun fortsætter: ”Det falder mig SÅ fjernt at tænke på prostitution som et aktiv, Det er en deroute med så mange ubærlige efterslæb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062