23948sdkhjf

Dagbog fra Canada: Snowboarding og skibsbesøg

Ronni og Eskes dagbog fra Canada byder denne gang på både dansker-fest i udlandet, researcharbejde og besøg på M/V Aivik
Vi har nu været i Montreal i godt en måned, og hverdagen er begyndt at indtræffe sig. Et solidt netværk af både lokale og danske bekendte er blevet opbygget og vi får masser af fagligt input både teoretisk og praktisk.
Som nævnt i forrige up date, ville vi få muligheden for nogle praktiske dage hos Hunt Refrigeration der servicerer kølecontainere.

 Det var tiltrængt for to maskinmestre efter mere end tre ugers koncentreret skrivebordsarbejde endelig at komme ud og bruge hænderne igen.

Vi blev teamet op med formanden for Hunts pre trip afdeling Richard som brugte en dag på at sætte os ind i teknikken med at starte containerne op, tage alarmer og handle derefter. Dagen efter kom vi på selvstændigt arbejde, hvor vi skulle varetage 15 containere hver.

Her skulle vi anvende vores viden fra dagen før, køre opstartsprogram, sætte containeren til dens automatiske PTI (pre trip inspection) mens vi kontrollerede for lækager og kølevæske. Afslutningsvist lavede vi nogle software opdateringer og noget papirarbejde, inden kølecontainerne blev kørt tilbage til havnen med lastbiler. Herefter tog vi en dag på værkstedet, hvor vi fik stillet en skrottet kølekompressor til fri afbenyttelse. Vi skilte den ad og kontrollerede delene og samlede den igen, hvorefter den blev sendt til dens retmæssige plads – i skrot containeren.

Som Danskere i Montreal bliver vi selvfølgelig ikke snydt for højtiderne, så i sidste uge var de to danske klubber, Danish Canadian Society
 og DABGO samlet til fælles fastelavnsfest. Der var hjemmebagte boller, frikadeller, danske FAXE øl og sidst men ikke mindst en fastelavnstønde – importeret fra Danmark via New York til lejligheden. Traditionen tro var alle børnene klædt ud i flotte kostumer og tønden var fuld af slik. Det var en god dag for både børn og voksne.

Vi har også været så heldige at få en dag på snowboard. En veninde og kollega tog os med up i en snowpark i St. Donat, ca. 2 timers kørsel fra Montreal. Det var en fantastisk dag med dejligt solskin, lækker pulversne og lokal poutine (Quebec hofret), som er en fransk/canadisk ret bestående af pomfritter dækket af ost og brun sovs (Ca 2000 kalorier per portion). Det var for begges vedkommende første gang vi prøvede kræfter med et snowboard, men bestemt ikke den sidste. Vi planlægger en tur nordpå igen inden længe, hvor vi både hopper tilbage på boardet men også lejer nogle sne scootere og ser naturen ”the American way”.

I sidste uge var vi med Mikkel ombord på M/V Aivik og dens søsterskibe:
M/V Umiavut og M/V Avataq. AIVIK er en ro/ro båd og er tidligere ejet af det franske militær, hvor M/V Aivik bl.a. Har været anvendt til transport af missiler til Arianne baserne i Fransk Guyana. M/V UMIAVUT og søsterskibet er general cargo skibe. Skibene ejes af Nunavut Eastern Artic Shipping og forsyner alle bygderne i det nordlige Canada. På grund af is starter deres sæson først i juni og der sejles frem til november eller som vejret tillader det.
Vi var med på et møde med en tidligere maskinchef, -som i dag fungerer som inspektør for rederiet - som gik på optimering af skibets motorer samt vedligeholdelse. Herefter fik vi en rundvisning på skibene, startende i maskinrummet og derefter gennemgang til brovingerne. Det var dejligt at komme ud og lugte diesel olie til en afveksling, og høre lyden af en rigtig motor.
For skibsdata, se blå bog.

Rent fagligt får vi bygget mere og mere på som dagene går. Vi møder på kontoret hver morgen klokken otte og researcher på vores opgaver samt assister Scandic med deres projekter. På nuværende tidspunkt er udgangspunktet for vores bachelor projekter fastlagt. Vi vil undersøge mulighederne for brug af alternative brændstof muligheder om bord på trawlerskibe. Det er et stort emne, hvor vi kigger på muligheder for logistik, lokale og internationale konventioner, produktionsudstyr og blandeenheder. Der er heldigvis god hjælp at hente hos både Scandic Diesel, men også mange virksomheder stiller velvilligt op og svarer på vores spørgsmål.

Vi var i dag til et møde i den lokale rotary klub, hvor en anden dansker, Martin Dam-Sorensen holdt foredrag om hans arbejde som rådgiver i energisektoren for vedvarende energi.

Onsdag er der møde i DABGO. Mange af DABGO afdelingerne bestemte sig for flere år siden til at supplere den online support med offline møder. Det har resulteret i Stambord, som er en sammenkomst der holdes hver første onsdag i måneden for alle interesserede medlemmer (Mere end 30 byer worldwide).

Vi glæder os meget til at hilse på dem alle, og få udvidet vores netværk endnu mere.

Det er dejligt som dansker i en fremmed by, at have muligheden for at trække på et netværk som kender til vores baggrund og derfor er i stand til at hjælpe med vores problemstillinger. Et godt supplement til det Canadiske som vi er ved at opbygge. Torsdag har vi en rundvisning hos ventilfabrikken Velan. En rundvisning som vi er spændte på at fortælle jer mere om i næste nyt fra Canada.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Jørgen Lauritzen fonden som har støttet Eske med 10.000 kr. Pengene faldt på et tørt sted og er en stor hjælp i det daglige, da man ikke kommer langt på en SU (Heller ikke i udlandet).

Da vi er midtvejs med praktikken vil vi også gerne takke alle virksomheder og organisationer, både danske og internationale, som velvilligt støtter vores projekt – både med materiale men også i form af tålmodige E-mails, der bliver sendt frem og tilbage! TAK ALLESAMMEN

Mange Hilsner

Eske og Ronni
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109