23948sdkhjf

IMB advarer om Vestafrika

102 episoder allerede i årets første kvartal
 
På globalt plan optæller IMB antallet afIMB (International Maritime Bureau) advarer i sit seneste nyhedsbrev om, at pirateriet ved Vestafrika er i tiltagende - både i antal episoder og i voldsomhed. IMB betegner udviklingen som "Dangerously Increasing" på baggrund af såvel antalletaf overfald og i den udvikling mod både mere voldelige overfald og kapringer, der kan konstateres.
På globalt plan blev der  
kapret 11 skibe  mens i alt 212 besætningsmedlemmer blev taget til fange eller overfaldet af pirater. 
Rapporten viser videre, at 45 skibe blev bordet i 1. kvartal, der var videre 32 forsøgte angreb og 14 skibe blev beskudt af pirater. To besætningsmedlemmer er blevet dræbt. Begge under et overfald ud for Nigeria.
IMB tror i øvrigt ikke på, at pirateriet ud for Somalia vil mindskes i intensitet. Det er lykkedes de internationale flådestyrker m.v. at holde tingene bedre i ave, men slækkes der på overvågning og beredskab (også med bevæbnede vagter) vil problemet meget hurtigt genetablere sig, pointerer man fra IMB's side. 
Ud over de nylige kapringer opsummere IMB situationen sådan, at 15 skibe ligger fanget rundt om i verden. Med i alt 253 fangne besætningsmedlemmer. Herunder fortsat hele besætningen fra rederiet Shipcrafts Leopard - inklusive to danske officerer - der nu har siddet fanget i Somalia i godt 16 måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086