23948sdkhjf

Seychellerne modtager fire pirater fra Absalon

Fire af de 16 formodede pirater der er tilbageholdt på Absalon, er blevet overdraget til Seychellerne
Seychellerne har sagt ja til at retsforfølge fire formodede pirater, som er blevet tilbageholdt på Absalon.

"Jeg er meget glad og taknemmelig over, at et lille land som Seychellerne påtager sig så stort et ansvar for pirateribekæmpelse i regionen,” udtaler udenrigsminister Villy Søvndal i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet, ”Selvom det at afvæbne og afværge pirater og befri gidsler i sig selv er en kæmpe bedrift, så arbejder vi også løbende på at få retsforfulgt de pirater, som vi vurderer har deltaget i kapringer.  Det er ikke muligt i alle tilfælde – bl.a. fordi beviserne ikke altid er til det – men det lykkedes altså hér.”
 
Med Seychellernes ja til at modtage fire af de 16 somaliske pirater som har været tilbageholdt på Absalon siden 11. april, er vejen nu banet for, at de bliver stillet for en dommer. De fire tilbageholdte pirater mistænkes for at tilhøre den ”hårde kerne”, som deltog i den oprindelige kapring af det iranske moderskib.
 
Danske myndigheder undersøger i øjeblikket mulighederne for, at de resterende 12 formodede pirater, som stadig sidder tilbageholdt på Absalon, overdrages til retsforfølgning til et andet land i regionen.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11