23948sdkhjf

Maritim Klynge kan skabe excellence

Andreas Nordseth gav her til formiddag ved kick-off konference udtryk for, at samarbejde er vejen frem for Det Blå Danmark
Praksis og og teori indenfor søfart skal kombineres, for at skabe innovation – og det kan projektet Danmarks Maritime Klynge være behjælpelig med. Det var den overordnede tese Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen i dag arbejdede ud fra på talerstolen på Københavns Rådhus.

Her til formiddag lød nemlig startskuddet til projektet Danmarks Maritime Klynge, et projekt der har til formål at styrke kompetenceniveauet i den maritime sektor.  Dagen står i kick-off konferencens tegn, da en række repræsentanter for Det Blå Danmark er samlet i Festsalen på Københavns Rådhus for at tale og høre om konferencens omdrejningspunkt og overordnede spørgsmål: Hvordan øger vi kompetenceniveauet i den maritime sektor?
 
Konferencen startede klokken ni med en gennemgang af programmet fra Jakob Brandt, erhvervschef fra Københavns Kommune, inden blandt andre Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen indtog talerstolen.
 
Her fortalte han om idéen om en udvikling af en ”Standard of Excellence” indenfor de maritime uddannelser, hvilket han også selv påpegede, var et let udtryk at slynge rundt.
 
”Det er nemt at skrive, men hvordan bliver vi excellente?” spurgte han, inden han begyndte en nærmere forklaring af, hvad det helt præcist er der gør det maritime så unikt: At det er en global virksomhed, med utroligt mange kompetenceområder.
 
Samtidig påpegede han, at der har været et problem de senere år med at rekruttere folk i land med en klassisk maritim uddannelse, hvilket han slog fast, er en nødvendighed for at hele systemet kan fungere.Samtidig gjorde han det klart, at han mener de danske maritime uddannelser i forvejen er på forkant med udviklingen, men at det ville kunne øge kompetencerne, hvis der kom et mere formelt netværk, der sammen kunne kigge på udfordringerne i fremtiden fra flere forskellige vinkler.
 
”Et netværk af institutioner, ville kunne skabe en ”Standard of Excellence”, og fastholde vores markante styrkeposition,” afsluttede han.
 
Søfart følger i løbet af dagen hele konferencen, og vil løbende komme med opdateringer omkring talerne. Senere skal blandt andre Ulla Bjørndal Møller, Head of Fleet hos A2Sea A/S, Poul Knudsgaard, direktør hos MAN Diesel & Turbo, Ulrik Dam Nielsen og Ingrid Marie Vincent Andersen fra DTU, Merete Vestergaard, der er projektlederen for Danmarks Maritime Klynge fra Europas Maritime Udviklingscenter, samt Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime tale ved konferencen, der er startskuddet for et projekt, der tager afsæt i et tæt samarbejde mellem virksomheder, myndigheder, erhvervsorganisationer og forsknings-, viden- og uddannelsesinstitutioner, hvilket også tydeligt fremgår, når man kaster et blik på konferencens spændvidde af talere.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078