23948sdkhjf

Fremtidens behov er meget brede

Både A2Sea og MAN Diesel & Turbo lægger ved kick-off konferencen vægt på, at der er brug for nye kompetencer fra de maritime uddannelser, hvis branchen skal optimeres
Kick-off konferencen for kompetenceprojektet Danmarks Maritime Klynge er i fuld gang i Festsalen på Københavns Rådhus. Tidligere i dag har vi blandt andet hørt fra Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen, og nu har også Ulla Bjørndal Møller fra A2Sea, Poul Knudsgaard fra Man Diesel & Turbo, samt Ulrik Dam Nielsen fra DTU Mekanik talt.
 
Ulla Bjørndal Møller og Poul Knudsgaard fortalte begge omkring hvilke kompetencer deres to virksomheder hver især vil have behov for fremover, hvilket var med til at understrege Andreas Nordseths ord om, at samarbejde er vejen frem.
 
”Offshore og vind er sin helt egen industri. Vi har derfor brug for, at der er nogle uddannelsessteder, der udbyder valgfag omkring det,” fortalte Ulla Bjørndal Møller og lagde vægt på, at de hos A2Sea var nødt til selv at videreuddanne deres ansatte i form af kurser.
 
”Vi har interne kurser for vores folk, for meget af det kan ikke læres på nogen skole i Danmark. Så vi bruger meget krudt på at videreuddanne,” forklarede hun.
 
Poul Knudsgaard fra MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn forklarede herefter hvordan virksomheden var gået fra at være ”fabrikken” til at være en service- og vidensvirksomhed
 
"Vi skal stadig have gode håndværkere. Maskinmestre og ingeniører er guld værd for os, men vi har brug for en mosaik af kompetencer,” fortalte han.
 
”Vi skal have flere nørder. Flere Ph.d’ere. Så må vi forsøge at trække dem fra København til Frederikshavn.”
 
Samtidig efterspurgte han også flere sælgere, der ikke blot kunne det tekniske, men også havde godt købmandsskab i generne.
 
Ulrik Dam Nielsen fortalte herefter, hvordan fremtidens maritime ingeniøruddannelser gerne skulle stemme overens med det, der kræves af branchen.
 
”Tidligere var det bare skibs- og værftsingeniører, der skulle uddannes. Men nu er det ikke længere så smalt. Der skal flere kompetencer til,” fortalte Ulrik Dam Nielsen, som især lagde fokus i sit oplæg på, at samarbejde på tværs af institutter og uddannelsesinstitutioner var nødvendig.
 
Blandt andet mente han, at DTU Management, DTU Transport og DTU Elektro gerne skulle indover, nu hvor uddannelsen også skulle kvalificere studerende til en masse underbrancher.
 
Desuden fandt han det utroligt vigtigt, hvis der skulle tiltrækkes kvalificerede ansøgere, at der kom mere fokus på den maritime ingeniøruddannelse, så flere studerende fik kendskab til muligheden.
 
Derudover kunne han fortælle, at der allerede fra 1. februar i år, er blevet arbejdet på at introducere nye tiltag til uddannelsen på DTU.
 
Senere i dag taler blandt andre Henrik Sornn-Friese , centerleder hos Centre for Shipping Economics and Innovation, CBS, Jesper Bernhardt, direktør for Svendborg International Maritime Academy (SIMAC), og Frank Jensen, overborgmester i København.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094