Vindmøllepark i USA bliver bygget af dansk teknologi
Dansk know-how får vingerne til at suse i den første amerikanske havvindmøllepark.
Cape Wind Offshore wind Farm. Det er navnet på USA’s første havmøllepark. Og det er blandt andet Siemens og Rambøll, der skal levere den nødvendige viden, så vindmøllerne kan komme op at stå. Rambøll skal stå for et rådgiverteam, der skal designe fundamenterne til projektet. Siemens skal levere 130 møller af modellen 3,6 MV.
Det er et gennembrud der vil sprede sig som ringe i vandet, og forhåbentlig give flere store projekter i USA. Det er forhåbningen fra direktør for Offshore Wind i Rambøll, Klaus Jakob Jensen.
”Det vil komme hele branchen til gode og skabe flere danske arbejdspladser, hvis det her projekt spreder sig” siger han til energy-supply.dk
”Det vil komme hele branchen til gode og skabe flere danske arbejdspladser, hvis det her projekt spreder sig” siger han til energy-supply.dk
Det er ikke kun danske virksomheder, der skal levere viden til den nye vindmøllepark. De skal de to virksomheder amerikanske Keystone Engineering og britiske PMSS, der har lavet teknologi til offshore vindmøller i 15 år.
Det kan dog ikke forventes, at danske virksomheder kommer til at sætte sig på selve opførslen af vindmølleparken. Det er nemlig ikke lovligt ifølge amerikansk lov. Jones Act – loven reserverer amerikansk kystfart til amerikanske skibe og udbydere, og begrænser altså muligheden for udenlandske firmaers indflydelse på markedet.
Den nye vindmøllepark forventes klar til brug i 2015 og kommer til at ligge med sine 130 vindmøller ved Nantucked Sound i Massachusetts.