23948sdkhjf

Rekord på Posidonia

Nye tider på Posidonia
Hvor Posidonia har været industriens fejring af sig selv de seneste mange afholdelser synes stemningen lidt mere ydmyg i år med fokus på at imødegå de problemer industrien og ikke mindst Grækenland står overfor. To ministre – eller hvad man nu tør kalde de topembedsfolk der besidder posten i dagens Grækenland – åbnede mandag aften under stor bevågenhed messen for udstillere og honorerede gæster sammen med messens ledelse. Med rejst pande og direkte blik understregede formanden for Posidonia komiteen at shipping ikke er en del af det græske problem men derimod en del af løsningen. En udtalelse der måske kan klinge lidt hult eller synes lettere utroværdig i en dansk skatteborges øre.

Ikke desto mindre er den græske shippingindustri en aktør, der bør have noget at byde ind med. Den græsk ejede flåde er, på trods af krisen i landet, samlet set stadig den største i transport-kapacitet med 227 millioner dwt fordelt på 3,325 skibe, eller 14,8% af den globale tonnage (Posidonia Today 4/6-2012, p 3). Og antallet af græske skibsredere med en flåde over 1 million dwt er i 2012 steget til 65. Det er 4 mere end i 2011 og 11 flere end forrige Posidonia messen i 2010. For 25 år siden var der 20 (Newsfront – Greek Shipping Intelligence, Vol 13 / No. 21, p. 2). Så selv om der ikke umiddelbart er noget at fejre i Grækenland er stemningen i shipping ikke helt så dårlig. Union of Green Shipowners (UGS) har dog stukken en finger i jorden og aflyst deres Posidonia reception med normalt op til 2.500 gæster og doneret event-beløbet til maritime uddannelser i Grækenland. Generelt synes hånden fra den græske shippingindustri at være rakt ud, hvis man skal tro ordene fra branchen og åbningstalerne til Posidonias store åbningsevent. 

Den 23. Posidonia messe foregår i nye rammer sat af det moderne Metropolitan Expo Center ved Athens internationale lufthavn og består i år af 1.870 udstillere fra 87 lande, hvilket begge er rekordtal i Posidonias over 40 år lange historie. Danish Marine Group står som altid for den danske nationalpavillon med oprullede ærmer og repræsenterer de danske kompetencer på dette vigtige reder-marked. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083