23948sdkhjf

Analyse foreslår mere fokus på SAR-beredskab

En analyse mener ikke SAR-beredskabet i Nordatlanten og Arktis er tilstrækkeligt, og foreslår en permanent helikopterkapacitet i området
SAR-beredskabet (Search And Rescue) i Nordatlanten og Arktis er i dag ikke tilstrækkeligt. Det viser en analyse udarbejdet af Forum for Samfundets Beredskab (FSB), der er et uafhængigt tværfagligt organ.

Ifølge analysen er beredskabet ikke tilstrækkeligt stort til at kunne varetage eftersøgnings- og redningsopgaven godt nok, da både geografi, demografi, øgede krydstogts- og handelsskibstrafik og voksende off shore gør en permanent helikopterkapacitet og et større samarbejde med Island nødvendigt.
 
Analysen konkluderer, at de skibsbaserede helikoptere ikke vil ”kunne få karakter af andet end et supplement til det eksisterende beredskab,” samt at en reetablering af en landbaseret helikopterkapacitet, som udelukkende skal varetage SAR-opgaver omkring Færøerne og Grønland, bør ske inden forsvaret bliver pålagt flere opgaver.
 
Derudover viser analysen, at Danmark bør overveje at indsætte to permanente landbaserede EH101 helikoptere i Grønland, samt samarbejde med den islandske kystvagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08