23948sdkhjf

Kenya søger støtte til angreb på somalisk havneby

Kenyas præsident søger støtte hos USA og EU NAVFOR til et angreb på en somalisk havneby, der er under kontrol af Al-Shabaab
Kenya søger amerikansk og europæisk støtte til planerne om et angreb på den militante havneby Kismayo i Somalia, skriver AP.

Kenyas premierminister, Raila Odinga, fortalte ved et pressemøde tirsdag, at kenyanske styrker forbereder et ”endeligt angreb” senest til august.
 
Kismayo bliver kontrolleret af den militante islamiske gruppe Al-Shabaab, der tjener en betydelig del af deres driftsomkostninger ved at opkræve "skat" på havnen, skriver AP.
 
Odinga fortalte ved pressekonferencen, at Kenya har søgt finansiel støtte fra USA, mens landet også har spurgt EU NAVFOR, men at styrken er ”tøvende”. Al-Shabaab bliver stadig betragtet som ekstremister eller terrorister, og ikke pirater, selvom flere eksperter, herunder blandt andre oberst John Steed, der har været den primære militære rådgiver for FN’s særlige repræsentant for Somalia, mener, at der er en voksende kobling mellem Al-Shabaab og og andre kriminelle bander, herunder pirater.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085