23948sdkhjf

DNV: Oliedestillater foretrækkes helt frem til 2020

Analyse af nye teknologier og investeringer i shipping frem mod 2020 viser at gasolie bliver det foretrukne bunkerfuel helt indtil 2020 og investeringstunge løsninger som LNG og specielt scrubbers har svært ved at tage fart
Det Norske Veritas har modelleret shippingmarkedet og kommet frem til hvilke investeringsmuligheder i ny teknologi skibsfarten vil vælge de kommende år. Analysen ”Shipping 2020” skal ses i lyset af implementeringen af strikse miljøkrav frem mod år 2020, krav der gør det nødvendigt for skibene at finde alternative og renere brændstoftyper, som afløser for de traditionelle olieprodukter, eller investere i såkaldte scrubbers.
 
Konklusionen på fremtidsanalyserne viser med al tydelighed at shipping frem mod 2020 vil gennemgå radikale forandringer, men at investeringstunge og innovative løsninger kan have svært ved at tage fart.
 
Raffinerede olieprodukter som marinegasolie vil være det klart foretrukne alternative brændstof i emissionskontrol områder og en eventuel global implementering af de nuværende regionale miljøkrav vil føre til en mangedobling af det nuværende forbrug af renere olieprodukter som eksempelvis marine gasolie. Den udvikling vil være på bekostning af det traditionelle heavy fuel olie, hvor DNV forudser en markant faldende efterspørgsel.
 
Miljøkrav til skibsdesign på nybygninger vil ifølge DNV’s prognoser påvirke CO2 udledningen markant og være den afgørende faktor i en forventet reduktion på hele 30 procent i 2020.
 
Flydende naturgas, LNG, vil til en vis grad vinde indpas i markedet som et renere og økonomisk attraktivt brændstof for skibe, der har betydelige aktivitet i et emissionskontrolområde, som eksempelvis Østersøen. DNV forudser, at der i 202 vil være 1000 nybyggede skibe med LNG som drivmiddel.
 
Dermed forventer DNV heller ikke mange investerede kroner i installering af scrubbers inden 2020, og ser ikke denne løsning som en betydelig faktor i de kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172