23948sdkhjf

Ny dansk forskning ser på regler for bevæbnede vagter

Et nyt forskningsprojekt ved Syddansk universitet skal afdække de retlige problemstillinger ved brugen af bevæbnede vagter på danske skibe
Med støtte fra Den Danske Maritime Fond skal et dansk forskningsprojekt gå i dybden med ret og regler i forbindelser med danske rederiers brug af bevæbnede vagter ved passage af piratfarvande.
 
Ifølge en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet sigter forskningsprojektet ”Private bevæbnede vagter på danske skibe – retlig ramme, retlige udfordringer og konkrete strategier” sigter mod at afdække og behandle centrale retlige udfordringer i forbindelse med brugen af væbnede vagter om bord på danske skibe og dermed at skabe et videnbaseret grundlag for aktørernes ageren på området. 
 
Kernen i projektet er dermed juridisk forskning med henblik på konkrete problemstillinger, som det maritime erhverv er konfronteret med samt formidling af resultater til relevante aktører i en anvendelig form. Projektet ledes af lektor, Dr.jur. Birgit Feldtmann, Juridisk Institut ved Syddansk Institut.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078