23948sdkhjf

Unik færge måske på vej til Skagen

Et aldrig før set fartøj, der er tankskib om vinteren og passagerskib om sommeren, skal måske forbinde Skagen med Norge og Sverige fra 2015.
Skagen Havn kan igen være på vej til at få en international sommer-passager rute. Modsat de tidligere forsøg på at etablere færgerute mellem Skagen og de nordiske nabolande på den anden side af Kattegat og Skagerrak, skal der denne gang indsættes en nybygning – oven i købet en særdeles innovativ én af slagsen. I hvert fald hvis det står til det svenske rederi Dejlig Cruise AB, som netop har vundet prisen Swedish Shipping Innovation Award på 350.000 SEK fra den svenske rederiforening for udviklingen af en helt ny skibstype; et multifleksibelt, kombineret tank- og passagerskib, som i sommerperioden skal sejle på en rute mellem Skagen – Lysekil i Sverige samt Langesund i Norge.

Dejlig Cruise AB driver passagerbådssejlads i skærgården ud for den svenske Bohuslän-region med turbåden Windros. Men selskabet har gennem længere tid arbejdet på udviklingen af et unikt fartøj, der i vinterperioden skal fungere som produkttankskib målrettet vegetabilske olier, og om sommeren som passagerskib over Kattegat og Skagerrak til Skagen. Passagerapteringen kommer til at bestå af moduler, der kan tages af, når skibet går i tank-mode.

Dejlig Cruise AB er stadig i udviklings- og finansieringsfasen af det unikke skib, som dog ventes at være klar til indsættelse i sommeren 2015.

Flere forsøg på at etablere færgeforbindelse mellem Norge og/eller Sverige og Skagen er blevet gjort i nyere tid. Ingen har dog imidlertid haft succes. I 1992 forsøgtes en rute med to Superflex-færger til Marstrand i Sverige. I 2004 forsøgte selskabet Saga Line sig med en rute til Moss, og senest i 2008 prøvede en svensk forretningsmand at indsætte den lille græske færge Mr. Shoppy i trekantssejlads ud fra Skagen mellem de tre nabolande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093