23948sdkhjf

Kyst til kyst-fokus på Anholt Havmøllepark

DR's programserie Danmark – kyst til kyst stiller i et ekstra syvende afsnit skarpt på Danmarks største havmøllepark.
Anden sæson af programserien Danmark – kyst til kyst, der i øjeblikket ruller hen over skærmen hver mandag aften på DR 1 og DR HD, afsluttes med en udsendelse om Anholt Havmøllepark og Grenaa Havn. Programserien med historier i klassiks public service-stil fra de danske kyster – dermed med også fra Det Blå Danmark – har sikret midler til produktionen af et syvende afsnit, som stiller skarpt på Danmarks største havmøllepark.

Executive Producer Ulrik E. Ehrhorn Gutt-Nielsen fra Content Power House, produktionsselskabet bag serien, forklarer, at der oprindeligt var planlagt otte afsnit i anden sæson, men at manglende finansiering tvang produktionsselskabet til at droppe afsnit syv og otte. Men nu er det imidlertid lykkedes at skaffe midler til et syvende afsnit.
”Vi lavede optagelser ude ved havmølleparken og på Grenaa havn i sidste uge. Vi var ude med servicefartøjet Djurs Wind, som vi faktisk også omtalte i afsnit to. Der var vi forbi værftet i Hvide Sande, hvor skibet er bygget. Ligesom i sæson et, hvor vi fortalte om forvandlingen af Esbjerg Havn i forbindelse med offshoreindustrien, ser vi også nærmere på, hvad den store havmøllepark betyder for havnen i Grenaa. Bl.a. med et interview med havnens direktør Henning Laursen," forklarer Ulrik E. Ehrhorn Gutt-Nielsen.

Ud over midler fra DR’s egne budgetter, er produktionen af Danmark – kyst til kyst finansieret af fondsmidler. Bl.a. fra Landdistriktspuljen under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt fra Realdania, mens det ikke er lykkedes Content Power House at få støtte fra nogle af de maritime fonde til den anden sæson.
En række forskellige maritime organisationer er ligeledes involveret som samarbejdspartnere - heriblandt Danmarks Rederiforening, Danske Havne og Søfartsstyrelsen.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095