23948sdkhjf

Store demografiske udfordringer i Nordjylland

Det nordjyske erhvervsliv, ikke mindst de mange maritime virksomheder i Frederikshavn Kommune, står over for store udfordringer i de kommende år, advarer fungerende kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune.
”Vi skal trække nye borgere til kommunen og vi skal have flere, der pendler ind, hvis vi skal kunne skaffe hænder nok. Allerede i dag er der nogle steder mangel på arbejdskraft. Vestergaard Marine ville eksempelvis være endnu større, hvis de kunne skaffe den arbejdskraft, de efterspørger. Der er et enormt potentiale i den maritime sektor, der i dag har brug for højt uddannede maskinarbejdere, der lige så vel kan arbejde i Brasilien som i Frederikshavn – og det behov vokser de kommende år,” siger Mikael Jentsch, fungerende kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune, til Nordjyske Stiftstidende.

Mikael Jentsch er bekymret for den demografiske udvikling i Frederikshavn Kommune i forhold til udviklingen af områdets erhvervsliv, som i høj grad er baseret på den maritime sektor. Arbejdsstyrken i Frederikshavn Kommune, de 16-66-årige, falder med 3.807 personer, hvilket vil betyde, at mange af de lokale virksomheder kommer til at mangle arbejdskraft. Samtidigt peger Mikael Jentsch på det faktum, at det generelle uddannelsesniveau i området er beviselig lavere end i de fleste andre områder af landet. I 2010 udgjorde ufaglærte og faglærte tilsammen 77 pct. af kommunens arbejdsstyrke. Kun fem pct. havde en kort videregående uddannelse.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094